Till innehållet

280 000 kronor till föreningslivet

PRESSMEDDELANDE. Innan årsskiftet ska 280 000 kronor fördelas ut till föreningar som ansökt om omställningsbidrag. Bidraget är till för att föreningarna ska kunna ställa om i verksamheten på grund av coronapandemin.

Bidraget ska möjliggöra för föreningar att arrangera nya sorters aktiviteter, ställa om till att genomföra sin verksamhet på nya sätt, eller rekrytera eller aktivera medlemmar på andra sätt än tidigare. Av 16 inkomna ansökningar har samtliga beviljats bidrag.

– Det kan vara allt ifrån att köpa in handsprit och tvål, till att köpa in utrustning eller licenser för att genomföra möten och föreläsningar digitalt. Föreningarna har verkligen visat att man är bredda att prova på nya sätt att arbeta för att hålla igång engagemang och verksamhet, fortsätter Susanna Göransdotter. 

Många föreningar har fått ställa om och anpassat verksamheten under året, och vissa föreningar har mer eller mindre helt fått ställa in sina planerade aktiviteter. Inställda föreningsaktiviteter resulterade i att det i slutet av 2020 fanns medel kvar i ramen för föreningsbidrag. Kommunstyrelsen fattade då beslut om att pengarna som bland annat låg budgeterat för arrangemangsstöd istället skulle delas ut som ett omställningsstöd.

– Vi är glada över att de här pengarna kommer till föreningslivet som planerat, även om omständigheterna ser annorlunda ut. Föreningslivet i Kristinehamn är väldigt viktigt för många av våra invånare och att vi kan hjälpa några av föreningarna att ställa om så fler kristinehamnare kan få ta del av verksamheterna på säkra sätt känns oerhört positivt, säger Susanna Göransdotter, ungdoms- och demokratistrateg.