Till innehållet

Ferie- och sommarjobb 2023

Kristinehamns kommun erbjuder feriejobb till dig som går i årskurs 1 eller 2 på gymnasiet, eller dig som tillhör KAA (kommunala aktivitetsansvaret), och är folkbokförd i Kristinehamn.

Extra satsning på sommarjobb!

Feriejobbet pågår i tre veckor och några exempel på arbetsuppgifter är gräsklippning, målning av fasader och att förgylla dagarna för våra brukare inom vård och omsorg. I år har vi dessutom fler jobbtillfällen – så att fler kan få sin första lön i livet!

Den här sommaren kan vi erbjuda platser inom vård och omsorg, kost, trädgård och fastighetsskötsel, museer och bibliotek, service och turism och vissa föreningar. Sista ansökningsdag är den 14 maj och besked om du blivit erbjuden ett jobb eller inte kommer under vecka 22. 

Ansök om feriejobb här!

Sommarjobba inom äldreomsorgen

Du som är över 18 år kan söka sommarjobb som vikarie inom vård och omsorg istället för feriejobb. Fördelarna är många: du får betydligt högre lön och kan arbeta fler veckor. Dessutom får du in en fot och kan fortsätta vikariera även efter sommaren. Klirr i kassan! 

Här ansöker du jobb som vikarie inom äldreomsorgen.

Frågor och svar

Du ansöker om feriejobb via länken här.

Sista ansökningsdag är 14 maj 2023. Vi lämnar besked om du har fått feriejobb eller inte under vecka 22. 

I sommar kan du jobba inom vård och omsorg, barn och fritid, trädgård och fastighetsskötsel, museer och bibliotek, service och turism och vissa föreningar. 

Läs nedan om några av jobben vi har att erbjuda!

Sätt en guldkant på vardagen för våra brukare inom vård och omsorg

Inom vård och omsorg får du jobba med att sätta en guldkant på vardagen för våra brukare. Ni kan ta en promenad i solen, äta stora mängder glass, baka goda kakor, samtala om hur livet var förr och måla naglarna. Trevligt för alla inblandade, med andra ord!

Ge dig in i lekens värld inom barn och fritid

Har du bra hand om barn och älskar att hitta på nya, roliga lekar? På sommarfritids får du pyssla, hänga med på utflykter och spela spel med barnen. Välkommen in i lekens värld!

Besegra ogräset!

För dig som vill maxa sommaren till fullo finns det otroligt somriga jobbet som allt-i-allo inom trädgård och fastighetsskötsel. Gå loss med gräsklipparen, måla staket och vinn kampen över ogräset! Kristinehamns kommun kommer bli snyggare än någonsin. Och du, vi kan garantera att du kommer ha bäst solbränna i klassen efteråt.

 

Feriejobb

Som feriejobbare arbetar du med lite enklare uppgifter. Uppgifterna varierar beroende på vilken arbetsplats du hamnar på, men det kan exempelvis röra sig om gräsklippning, målning av fasader eller som lite extra sällskap på ett äldreboende. 

Lönen för feriejobb beror på hur gammal du är. Du som är under 18 år tjänar 84 kronor i timmen, och du som har fyllt 18 år tjänar 101 kronor i timmen (inklusive semesterersättning). Feriejobbet pågår bara under tre veckor. 

Vikarie

Inom äldreomsorgen kan du som är över 18 år arbeta som vikarie. Som vikarie utför du samma arbetsuppgifter som den ordinarie personalen. Det innebär att dina uppgifter blir mer varierande, och med större ansvar. Vi förväntar oss inte att du som ny ska kunna jobbet direkt - du kommer få gå bredvid och lära dig allt du behöver inför sommarjobbet. 

Lönen för dig som vill vikariera inom äldreomsorgen är 125 kronor i timmen (inklusive semesterersättning). Du kan dessutom arbeta under fler veckor, och kan fortsätta som timanställd även efter sommaren.

Du får in en fot in på arbetsmarknaden, och det ser väldigt bra ut på ditt CV framöver!

 

Det finns ett begränsat antal feriejobb inom varje område. Vi försöker erbjuda så många som möjligt den period och det område som man har önskat i sin ansökan. Du kan komma att bli erbjuden feriejobb för en annan period eller på en annan arbetsplats än vad du har sökt.

Om vi får in fler ansökningar än vad det finns platser kommer vi att dra lott om vem som får jobb.

 

Du får lön och semesterersättning för ditt feriejobb. 

Om du är under 18 år tjänar du 84 kr/timmen. Om du är över 18 år tjänar du 101 kr/timmen. 

 

Alla som erbjuds ett feriejobb kommer att jobba tre veckor under sommaren. Perioderna som erbjuds är: 

Period 1: vecka 24, 25 och 26.
Period 2: vecka 27, 28 och 29.

Arbetet är framförallt förlagt under dagtid på vardagar, men beroende på var man blir erbjuden en plats kan det även förekomma arbete under kvällar och helger. 

Du behöver inga tidigare erfarenheter för att söka feriejobb. För många är feriejobb den första kontakten man har med arbetslivet och du kommer att få med dig massor av erfarenheter efter sommaren.

Om du blir erbjuden ett feriejobb blir du kontaktad via mejl och SMS under första veckan på juni. Du har då 7 dagar på dig att tacka ja till din plats. Om du inte tackar ja förlorar du din plats och jobbet erbjuds då till någon annan. 

Om du inte vill ha din erbjudna plats ska du tacka nej till erbjudandet via länken som skickas ut till dig. 

Om du blir erbjuden ett feriejobb kommer du att få mer information om din arbetsplats, kontaktuppgifter till en kontaktperson och vad du gör vid sjukdom.

Har du generella frågor om feriejobb och ansökningsprocessen kan du ringa till ungdomssamordnare Elin Ericsson på tel: 0550-874 88 eller mejl: elin.ericsson@kristinehamn.se.

Har du blivit erbjuden ett feriejobb och har frågor om din kommande arbetsplats? Kontakta handledaren  på informationsbrevet som du fick när du blev erbjuden din plats.

Kontaktuppgifter

Elin Ericsson - Ungdomssamordnare
elin.ericsson@kristinehamn.se

0550-874 88

Tack! Om du vill skriva en kommentar kan du göra det här. Tryck annars bara på "Skicka".