Till innehållet

Ferie- och sommarjobb 2022

Kristinehamns kommun erbjuder feriejobb till dig som går i årskurs 1 eller 2 på gymnasiet, eller dig som tillhör KAA (kommunala aktivitetsansvaret), och är folkbokförd i Kristinehamn.

I år erbjuds jobb inom vård och omsorg, kost, trädgård och fastighetsskötsel, museer och bibliotek, service och turism och vissa föreningar. Du skickar in din ansökan via länken nedan. Sista ansökningsdag är den 31 maj och besked om du blivit erbjuden ett jobb eller inte kommer under första veckan på juni.

Feriearbete - ansökan

Andra vikariat i kommunen

Tillhör du inte målgruppen för feriejobb men är intresserad av ett vikariat inom kommunen? På denna sida kan du läsa mer om vilka vikariat vi erbjuder och skicka in din intresseanmälan. 

Frågor och svar

Du ansöker om feriejobb via e-tjänsten:

Feriearbete - ansökan

Sista ansökningsdag är 31 maj 2022. 

I år erbjuds jobb inom vård och omsorg, kost, trädgård och fastighetsskötsel, museer och bibliotek, service och turism och vissa föreningar.

Det finns begränsat antal feriejobb. Om det är fler personer som sökt än antal jobb som erbjuds kommer vi att dra lott om vem som blir erbjuden ett feriejobb. 

Om det är fler personer som sökt jobb än antal platser kommer vi att dra lott om vem som blir erbjuden ett feriejobb.

Du får besked via mejl och SMS under juni oavsett om du blivit erbjuden ett jobb eller inte.

Arbetet är framförallt förlagt under dagtid på vardagar, men beroende på var man blir erbjuden en plats kan det även förekomma arbete under kvällar och helger.

Alla som erbjuds ett feriejobb kommer att jobba tre veckor under sommaren. Perioderna som erbjuds är: 

Period 1: vecka 24, 25 och 26.
Period 2: vecka 27, 28 och 29.

Du behöver inga tidigare erfarenheter för att söka feriejobb. För många är feriejobb den första kontakten man har med arbetslivet och du kommer att få med dig massor av erfarenheter efter sommaren.

Om du blir erbjuden ett feriejobb blir du kontaktad via mejl och SMS under första veckan på juni. Du har då 7 dagar på dig att tacka ja till din plats. Om du inte tackar ja förlorar du din plats och jobbet erbjuds då till någon annan. 

Om du inte vill ha din erbjudna plats ska du tacka nej till erbjudandet via länken som skickas ut till dig. 

Om du blir erbjuden ett feriejobb kommer du att få mer information om din arbetsplats, kontaktuppgifter till en kontaktperson och vad du gör vid sjukdom.

Har du generella frågor om feriejobb och ansökningsprocessen kan du ringa till kommunens växel på telefonnummer 0550-88 000.

Har du blivit erbjuden ett feriejobb och har frågor om din kommande arbetsplats? Kontakta handledaren  på informationsbrevet som du fick när du blev erbjuden din plats.

Tack! Om du vill skriva en kommentar kan du göra det här. Tryck annars bara på "Skicka".