Till innehållet

Sommar i coronatider

Ännu en sommar präglas av pandemin och kanske spenderar du mer tid på hemmaplan? På den här sidan hittar du massor av tips på vad du kan göra i Kristinehamn och vad som kan vara bra att tänka på när du besöker våra parker, stränder och verksamheter i sommar.

När vardagen ser annorlunda ut och vi spenderar mer tid hemma så är det extra viktigt att vara aktiv för att må bra. I Kristinehamn kan du uppleva vackra naturmiljöer, ett rikt kulturliv, sporta, vandra, leka i lekparker eller varför inte tillbringa en dag i någon av Kristinehamns vackra parker?

Tänk på att du ska vara frisk och symtomfri när du gör en utflykt eller aktivitet. Det är också viktigt att undvika trängsel. Ser det trångt ut på stranden eller är det lång kö till gungorna i lekparken? Välj då att besöka något annat passande ställe att tillbringa dagen på. På den här sidan hittar du massor av tips på aktivteter och alternativ för dig som vill ha en härlig sommar i Kristinehamn!

Ta på dig superhjältemanteln, följ rekommendationerna och ha en trevlig sommar!

Sommartips i Kristinehamn

Ta dig till någon av våra badplatser och svalka dig i Vänern. I Kristinehamn finns det en mängd badplatser att välja på! Undvik trängsel och välj en annan badplats om det ser trångt ut på just den du tänkt besöka. Vill du läsa mer eller se kartor över badplatserna? Kolla in Kristinehamns besöksguide!

Badplatser i Kristinehamn

Skymningen, solhyllor, badbryggor
Sandvikarna, sandstrand, långgrunt
Jutviken, långgrunt
Revsand, sandstrand, långgrunt
Hult, badbrygga, café
Gräsviksbadet, brygga
Baggerud, klippbad, sandstrand
Bengtsgård, gräsytor
Gottbol, långgrunt
Långön, klippbad
Alvön, klippbad

 

I Kristinehamn finns en mängd utflyktsmål att upptäcka. Packa fikakorgen och gör en utflykt till någon av stadens parker, stadsbondgården med alla sina djur, besök någon av stadens museer eller snöra på vandringskorna och upptäck någon av Kristinehamns fantastiska vandringsleder.
Kristinehamn har också en fantastisk skärgård att upptäcka. Genom turbåtarna som trafikerar skärgården 22 juni - 8 augusti kan du på ett trivsamt sätt besöka skärgårdens öar. Information om turbåtarna hittar du här.

Turbåtar

Stadens parker

Stadsbondgården

Museer

Vandringsleder

Naturreservat 

I Visit Kristinehamns besöksgudie kan du läsa mer om platser att besöka. 

På Visit Kristinehamn kan du också hitta utflyktstips under hashtaggen #lovekristinehamn.

Friluftsnördens favoriter

Kristinehamns skärgård. Foto: Robin Johansson

Kristinehamn har många grönområden för både lek och stillhet. Prova på att åka skateboard i stadsparken, hälsa på djuren i stadsbondgården eller varför inte hitta en ny spännande lekplats att upptäcka? Kristinehamns många parker passar bra för en picknick eller bara för att strosa, njuta av naturen och strosa. I länkarna nedan hittar du mer information om kommuens parker och lekplatser. 

Parker i Kristinehamn

Lekplatser i Kristinehamn


Kristinehamns Historiska museum kan du lära dig mer om hur Kristinehamn blev en stad i utställningen Järnet födde staden, upplev Kristinehamns egna wall of fame eller se årets sommarutställning- Förkläden berättar som pågår till och med den 31 augusti.

Kristinehamns konstmuseum visar i sommar utställningen "Allt är bra" med konstnären Ulrika Sparre. I samband med utställningen finns också 5 konstverk att se runt om i Kristinehamn. Konstverken är placerade vid Södra torget vid turistbyrån, Norra torget vid rådhuset, i stadsparken, Västerlånggatan och vid Picassoskulpturen. Utställningen i sin helhet ser du på konstmuseet som ligger på området Marieberg.

I småstaden Kristinehamn har du bekväm närhet, från en stilla lunk bland fåren ute hos en av stadens gårdsbutiker, till en högklassig tryffelpasta på en av Värmlands högst rankade restauranger.

I Visit Kristinehamns besöksguide hittar du fler tips på konst- och kulturupplevelser.

På Kristinehamns bibliotek kan du låna böcker, strömma film och för barnen finns i sommar ett antal lovaktiviteter att delta i. Vad sägs som promenadteater eller en spännande läsutmaning?
På bibliotekets hemsida hittar du all information om bibliotekets verksamhet och aktiviteter.

Kristinehamns Historiska museum, Basutställningen Järnet födde staden.

På Kristinehamns konstmuseum finns en skaparverkstad för barn fylld av material, pyssel och färger. Att skapa på konstmuseet är alltid gratis!

Sommarlovet för barn och unga i Kristinehamn har en mängd kreativa aktiviteter att delta i. Sommarlovsaktiviteterna är gratis, men du behöver föranmäla dig på grund av begränsat antal platser. Läs mer om sommarlovet i Kristinehamn här!

Biblioteket har öppet. Biblioteket erbjuder utlån av böcker, tidsskrifter från hela världen via Pressreader, boken kommer, e-böcker, strömning av film och roliga sommarlovsaktiviteter för barn. Kristinehamns konstmuseum visar flera utställningar digitalt och på Kristinehamns bildarkiv kan du ta del av en hel bildskatt med bilder av Kristinehamn från förr.

Biblioteket

Digitala visningar konstmuseet

Kristinehamns bildarkivs bilddatabas


Vy från Kristinehamns bibliotek.

Spela en runda frisbeegolf vid Björkvallen, ge dig ut på en av våra cykelleder eller ta med familjen till skateparken. Eller varför inte passa på att testa på nya aktiviteter i sommar? Fritidsbanken lånar ut utrustning och material gratis för dig som vill pröva något nytt.

Tips på utegym

Fritidsbanken Kristinehamn

Frisbeegolfbanan

Tips på cykelleder

Cykla Skagern runt

Cykla Vänerleden

Cykla dressin

Tips på vandringsleder

 Visit Kristinehamn hittar du inspiration om vad du kan göra i Kristinehamn.
Du är så välkommen att kontakta Kristinehamns turistbyrå för personliga tips. 

Öppettider 

2021-06-01 – 2021-08-15: mån-fre 10-18, lör 10-15, sön 10-14
Övriga året: mån, tis, tor, fre 10-16, ons 10-12, 13-16, lör 11-14


Södra Torget 3.
Telefon: +46 (0)550 881 87
Epost: turist@kristinehamn.se

Ta med barnen ut på coronasäkra aktiviteter i sommar. Besök någon av våra badplatser, busa i lekparkerna eller låt barnen testa på nya aktiviteter med Fritidsbanken. I skaparverkstaden finns det även mängder av pyssel att pyssla med. I sommarlovsprogrammet hittar du flera aktiviteter för barnen!

Psst... Stadsbondgården anordar Djurkul varje tisdag klockan 13:15 mellan vecka 24-32. Där får barnen upp till 12 år möjligheten att hitta på roliga aktiviteter tillsammans med djuren!

Badplatser i Kristinehamn

Lekplatser i Kristinehamn 

Tips på sommarlovsaktiviteter

Fritidsbanken

Sommarlov i skapaverkstaden 

Barn upptäcker utställningen "Järnet födde staden" på Kristinehamns Historiska museum

Tack! Om du vill skriva en kommentar kan du göra det här. Tryck annars bara på "Skicka".