Kontakt
Telefon: 0550-880 00 (må-to 7.30-12, 13-16.30, fr 7.30-12, 13-16)
Mejl: kommunen@kristinehamn.se
Besöksadress: Kungsgatan 30
Tyck till
Anmäl fel
Gör en felanmälan
Felanmäl saker som inte fungerar eller är trasiga i kommunens utemiljö.

Utställningar

Permanent utställning: Järnet födde staden

Järnet födde staden är en permanent utställning om Kristinehamns historia som du hittar på museets övervåning.

Utställningen tar sitt avstamp i berättelsen om hur och varför Kristinehamn blev en stad. Staden blev en knutpunkt för järnhanteringen, bland annat eftersom det var härifrån som järnet skeppades från bergslagen och vidare ut i världen. Utställningens namn, Järnet födde staden, kommer sig av att järnet haft betydelse både för att staden Kristinehamn bildades och för att det gett människorna som bodde här pengar till föda. Utställningen har tagits fram av museets personal i samarbete med scenograf Bo Jonzon och en särskilt tillsatt arbetsgrupp.

 

Tillfällig utställning

Fotoutställning från Bildarkivet med foton från Kristinehamn med omnejd.

Passa på att ta del av bildarkivets fotosamling. Välkommen på vernissage den 14 februari klockan 14-19. Utställningen pågår mellan 14 februari - 26 april. 

Kommande utställningar

Skolornas Bildutställning 2018

Varje läsår arbetar alla barn från förskola till gymnasiet med ett gemensamt bildtema. Arbetet mynnar ut i en stor bildutställning som är öppen för allmänheten.

Temat för årets bildutställning är växtliv. Stort, smått, vackert, giftigt, skojigt. Fantasi eller verklighet. Collage, stämpling, måleri, färgexperiment. Skogar eller djungler som bakgrundsmiljö för enskilda växter med öppning för tillhörande djurliv. Mönster som blir till blommor. Grupparbete och samarbete. 

Skolornas bildutställning öppnar med vernissage den 8 maj och håller sedan öppet till den 1 juni. Delar av utställningen finns att se i Galleri Vågen, med egen ingång från Södra Hamngatan.

Klädedräkter

Mellan november 2017 och januari 2018 visades kläder från 1800-talet och fram till 1970-talet. Bland dräkterna fanns bland annat den borgmästaruniform som användes av borgmästare Elis Nordenfeldt, komplett med borgmästarstav och dräktvärja. Klädedräkterna kom från Kristinehamns och Varnums hembygdsförenings samling.

Kontaktuppgifter

Lena Örtlund - intendent
Lena.ortlund@kristinehamn.se

0550-883 53

Tack! Om du vill skriva en kommentar kan du göra det här. Tryck annars bara på "Skicka".