Till innehållet

Bibliotekets åtgärder och tjänster med anledning av coronapandemin/covid-19

Biblioteket är öppet 

Biblioteket är en del av Kristinehamns kommun och följer som alla kommunens andra verksamheter Folkhälsomyndighetens och övriga ansvariga myndigheters rekommendationer.

Biblioteket är inte en mötesplats

Biblioteket kan just nu inte fungera som en mötesplats. Vi uppmuntrar dig som besöker oss att uträtta ditt ärende snabbt och att inte uppehålla dig längre än nödvändigt i våra lokaler. I biblioteket får högst 30 personer vistas samtidigt. För dig som inte vill besöka våra lokaler erbjuder vi till exempel utlämning av reserverade böcker utanför biblioteket. Kontakta oss gärna på telefon 0550-880 80 eller genom att mejla oss på biblioteket@kristinehamn.se om du har frågor om vår service.

Reserverade böcker

Du som har reserverat böcker och inte vill komma in i biblioteket kan ringa oss när du står utanför biblioteket. Var beredd att ange ditt låntagar-id som finns i reservationsmeddelandet när du hämtar dina reservationer. Om du hämtar ut böcker till någon annan som inte kan besöka biblioteket, tänk då på att ta med den personens lånekort, fullmakt eller annat som visar att du fått tillåtelse att hämta beställd media. Tänk på att hålla avstånd för din egen och personalens säkerhet.

Bokbusslåntagare

Bokbussen kör enligt turlista men med vissa restriktioner: max 1 besökare åt gången inne i bokbussen. Du kan också lämna tillbaka och få dina nya lån utanför bussen.

Har du frågor om dina lån eller reservationer kontakta biblioteket på telefon 0550-880 80 eller mejla biblioteket@kristinehamn.se

Datorbokning

Antalet tillgängliga lånedatorer är just nu begränsat. Du som behöver låna en dator för längre ärenden kan göra det i upp till 45 minuter per dag. Denna dator behöver bokas i förväg och bokningen börjar varje hel timme. Det finns även en korttidsdator för snabba ärenden, max 15 minuter, som bokas på plats vid lånedisken. Tänk på att hålla avstånd för din egen och personalens säkerhet.

Studieplatser

Biblioteket kan inte tillhandahålla studieplatser just nu.

Bokinkast för återlämning

Du kan alltid återlämna dina lån via bokinkastet vid bibliotekets entré eller i boklådor inne i biblioteket i samband med ditt besök. Tänk på att hålla avstånd om det är flera personer som lämnar samtidigt.

Beställ take away-bokkassar 

Kontakta biblioteket så plockar vi ihop en bokkasse som du kan hämta utanför biblioteket. Gör så här:

  • Ring biblioteket på 0550-880 80 eller mejla oss på biblioteket@kristinehamn.se
  • Uppge namn och när du är född (du behöver ha giltigt lånekort på biblioteket)
  • Berätta vilka böcker du vill låna eller om du vill att vi plockar ihop något åt dig
  • Boka tid för hämtning av böckerna

Evenemang och aktiviteter

Fysiska evenemang och aktiviteter på biblioteket skjuts upp men du kan fortfarande delta i våra digitala aktiviteter såsom digital bokcirkel, filmcirkel och digital handledning av bibliotekets tjänster. Vissa aktiviteter för barn kommer att genomföras enligt gällande restriktioner. Mer information finns på bibliotekvarmland.se och i sociala medier.

www.bibliotekvarmland.se

På vår webbplats www.bibliotekvarmland.se kan du söka och reservera böcker och andra medier, hantera dina lån och skaffa ett lånekonto. Här hittar du information om hur du kan strömma film via tjänsten Cineasterna, lyssna och läsa e-böcker i exempelvis din mobiltelefon, läsa tidningar och tidskrifter via appen Pressreader och mycket mera. 

Bibliotekets övriga åtgärder

För att förhindra smittspridning har biblioteket satt upp avståndsmarkeringar som ska hjälpa dig som besökare att hålla avstånd, både till andra besökare och personal. Vi tillhandahåller handsprit vid självutlåningsautomaterna och rengör de publika datorna regelbundet.

Det är dock mycket viktigt att du som besökare tar eget ansvar för att förhindra smittspridning genom att endast besöka biblioteket om du känner dig symptomfri och respektera de uppmaningar och åtgärder som biblioteket vidtagit. 

Håll dig uppdaterad på Kristinehamns kommuns information om corona

Tack! Om du vill skriva en kommentar kan du göra det här. Tryck annars bara på "Skicka".