Till innehållet
Bild för händelsen: Workshop i måleri med Sofia Heinonen
14 jan

Workshop i måleri med Sofia Heinonen

Workshop i abstrakt måleri för barn i åldrarna 10-12 år. Föranmälan till Kristinehamns konstmuseum.

Välkommen till en workshop i skaparverkstad Konstasken. På workshopen får du testa på att måla abstrakt måleri. Workshopen är inspirerad av konstnären Sofia Heinonens måleri som också håller i workshopen. 
Workshopen inleds med en kort introduktion där vi går igenom några exempel på abstrakta - och figurativa bilder, för att sedan börja måla. Vad skiljer ett abstrakt måleri mot ett figurativt måleri? 
Deltagarna får testa på att måla rumsligt, utifrån olika positioner. De får prova på att måla på duk och papper mot väggen, på golvet och vid staffliet. Förutom penslar kommer det finnas andra verktyg att använda som skrapa, palettkniv och däck. I workshopen kommer deltagna få kunskaper om färglära och reflektera över skalans betydelse. 
Det finns många möjligheter inom måleriet, som att överföra sin fantasi, minnen och känslor genom färgen. Deltagarna kommer få trick och tips på hur de kan närma sig ett abstrakt måleri, som att måla med en pensel på en lång pinne eller hitta utsnitt i bilder. Uttrycket kan då bli både klottrigt och även innehålla hemliga budskap. 

Material och förkläde finns på plats men kom gärna i oömma kläder. 

Sofia Heinonen är konstnär och tog sin masterexamen i fri konst på Konstfack 2022. Hon har medverkat vid utställningar både i Sverige, Norge och Danmark. Heinonen är verksam i Stockholm, och har tilldelats stipendium från Konstakademien och Konstnärsnämndens ettåriga arbetsstipendium. Parallellt med hennes konstnärskap arbetar hon också som konstpedagog, och har mångårig erfarenhet av att hålla i guidningar, workshops och av att undervisa för vuxna på konstskolor. 

www.sofiaheinonen.com 

Tillfällen

2024-01-14, 13:00-16:00

Biljettinformation

Föranmälan till Kristinehamns konstmuseum senast den 12 januari, infokonstmuseum@kristinehamn.se eller 0550-882 00.

Arrangörer

Länk till arrangör

Dr Enwalls väg 13C
68184 Kristinehamn

+46 550 882 00

Plats

En gammal panncentral i stadsdelen Marieberg. Huset är i tegel och har ljusa härliga lokaler.

Tillgänglig parkeringsplats

Tillgänglig toalett

Tillgängligt för rullstolsburen

Övrigt

Audioguide för den som vill läsa och lyssna på verken i en aktuell utställning.

Övrigt

Gratis Wifi