Till innehållet
Bild för händelsen: Tänk som en konstnär: Asemiskt och automatiskt skrivande som ett konstnärsverktyg
30 mar

Tänk som en konstnär: Asemiskt och automatiskt skrivande som ett konstnärsverktyg

En kurs på sex tillfällen eller enstaka workshops - du väljer!

Det här är den sjätte och sista i en serie av sex fristående workshops för dig som vill röra på dina kreativa muskler och "dansa" i olika konststilar. Ingen tidigare erfarenhet eller kunskap behövs, bara din nyfikenhet och vilja att prova olika konstmaterial och tekniker. Den passar både för nybörjare och mer erfarna konstnärer som vill prova nya uttrycksformer och boosta kreativiteten, se det som en möjlighet att höra din röst på olika visuella språk.

Sashas beskrivning av workshopen
Asemiskt och automatiskt skrivande är underbara tekniker som används av konstnärer och poeter för att komma in i flödestillstånd, bryta de inre blockeringarna och forma de kreativa idéerna. Asemisk skrift är ett namn på skrivande som inte föreställer bokstäver eller tecken. Med asemiskt menas icke-signifierande (sema, grekiska för tecken), och man kan säga att det är skrivandets haltande motsvarighet till icke-föreställande abstrakt konst. Det här är ett fascinerande territorium mellan språk och konst och vi kommer att se att dessa hänger mer samman än vi tror.
Vi provar olika asemiska skrivtekniker och ser på skrivprocessen från en helt ny vinkel.

Om kursledaren
Alexandra "Sasha" Bergdahl Larsson är född på halvön Kamchatka i Ryssland. Kamchatka är en av de sista stora vildmarkerna och på platsen finns flera vulkaner och Stilla havet runt omkring. Sascha har alltid varit fascinerad av kulturer, språk och psykologi. När hon studerade de ämnena på universitet upptäckte hon att bilder och färger också är ett fascinerande språk som till och med kan bli rikare än det verbala språket och berätta djupa historier.
Kärleken förde henne till Sverige och Kristinehamn och hon bor nu sedan ett par år tillbaka i Kristinehamn med sin man.

Sasha har hittat sitt eget visuella språk och är en aktiv konstnär. Hon arbetar på Konstlabbet i Storfors men också med konstterapi. Där blir hon ständigt förundrad över hur processer i vårt psyke kan översättas till former och färger och hur vi genom att transformera dem kan arbeta med våra sinnesprocesser.

Hon älskar att hjälpa människor att hitta sitt eget bildspråk och leka med det:
"Det är ett underbart sätt att se på världen, dig själv och andra med nya kreativa ögon." Sashas egna ord om workshoparna: "Detta är ett äventyr i färgernas, formernas och linjernas land för att lära sig ett nytt språk och sjunga sånger på det."

Material
Material ingår i kursavgiften.

Bra att veta
Förkläden finns att låna, men det kan vara bra med oömma kläder. Vi bjuder på enklare fika.
Alla sex tillfällen fungerar som en kurs och kompletterar varandra, men det går också bra att välja enstaka workshops. Om du väljer samtliga sex workshops får du 300 kr i rabatt på kursavgiften.

Tid: Torsdag 30 mars kl 17.00-20.00
Plats: Konstasken, Kristinehamns konstmuseum, Dr Enwalls väg 13 C, 681 84 Kristinehamn
Kostnad: 350 kr (1800 kr för alla sex tillfällen)
Anmälan senast 29 mars.

Tillfällen

2023-03-30, 17:00-20:00

Biljettinformation

Länk till bokning

VUXEN 350 kr.

Arrangörer

Länk till arrangör

Kungsgatan 28
68130 Kristinehamn

+46 550 23 02 30

Plats

En gammal panncentral i stadsdelen Marieberg. Huset är i tegel och har ljusa härliga lokaler.

Tillgänglig parkeringsplats

Tillgänglig toalett

Tillgängligt för rullstolsburen

Övrigt

Audioguide för den som vill läsa och lyssna på verken i en aktuell utställning.

Övrigt

Gratis Wifi