Till innehållet
Bild för händelsen: Skapa konst med gelplatta
30 nov - 14 dec

Skapa konst med gelplatta

Den här kursen passar både dig som aldrig har provat gelplatta och dig som vill ta nästa steg i denna underbara teknik.

Gelplatta är en monotypiteknik som gör det möjligt att skapa många lager och unika tryck på ett enkelt sätt som känns som magi.

Under tre träffar kommer vi att prova olika sätt att bygga en bild med gelplatta, både med konkreta steg och en frihet att skapa intuitivt. Att arbeta med färger och former hjälper till att låsa upp modet att experimentera, riskera, lita på dig själv och processen.

Kursinnehåll
· Vi skapar tryck med gelplattor utifrån inspiration av konstnären Henry Matisse. Enkla och visuellt tilltalande former som Matisse skapade i slutet av livet är perfekta att applicera för tryck. Vi kommer att lära oss att arbeta med pappersutklipp för att skapa djupa tryck i många lager och leka med färgkombinationer.

· Naturinspirerade gelplattetryck med föremål från skogen. Naturmaterial (pinnar, löv, blommor, gräs) hjälper till att skapa underbara mönster när de trycks med gelplatta. Vi kommer att lära oss att trycka med växter och skapa kompositioner som påminner oss om naturens skönhet.

· En av de mest spännande möjligheterna som gelplatta erbjuder är att trycka i många lager, skapa djupa och komplexa bilder. Men det kan vara knepigt att bygga lager som fungerar harmoniskt med varandra och undvika en "kaotisk" effekt när man inte vill ha det. Vi provar olika sätt att bygga flera lager av tryck som kompletterar varandra och fungerar som en visuell symfoni.

Tillfällen

2023-11-30, 17:00-20:00

2023-12-07, 17:00-20:00

2023-12-14, 17:00-20:00

Biljettinformation

Länk till bokning

Vuxen 1185 kr. För tre tillfällen. Material ingår.

Arrangörer

Länk till arrangör

Kungsgatan 28
68130 Kristinehamn

+46 550 23 02 30

Plats

En gammal panncentral i stadsdelen Marieberg. Huset är i tegel och har ljusa härliga lokaler.

Tillgänglig parkeringsplats

Tillgänglig toalett

Tillgängligt för rullstolsburen

Övrigt

Audioguide för den som vill läsa och lyssna på verken i en aktuell utställning.

Övrigt

Gratis Wifi