Till innehållet
Bild för händelsen: Konstäventyr med Sasha – Hur tankar blir till linjer och former
13 okt

Konstäventyr med Sasha – Hur tankar blir till linjer och former

En workshop för dig som vill utforska hur man översätter tankar till linjer och former.

Den första i en serie av fem fristående workshopar som är tänkta att vara en lekplats och en experimentverkstad för dig som vill lära dig mer om dig själv genom färger, former och genom att prova olika visuella uttryck. Inga förkunskaper eller tidigare erfarenheter behövs - bara din nyfikenhet på äventyr, färger och olika sätt att se på världen och dig själv.

Kursinnehåll
Den första workshopen fokuserar på att upptäcka bildspråket - hur tankar kan översättas till linjer och former och bli till berättelser. Workshopen inleds med ett kortare teoretisk genomgång därefter får deltagarna själva experimentera med färger och former under ledning av kursledaren.

Material
Material ingår i kursavgiften.

Bra att veta
Förkläden finns att låna, men det kan vara bra med oömma kläder. Vi bjuder på enklare fika.

Om kursledaren
Sasha är född på halvön Kamchatka med vulkaner och Stilla havet runt omkring, hon har alltid varit fascinerad av kulturer, språk och psykologi. När hon studerade de ämnena på universitet upptäckte hon att bilder och färger är också ett fascinerande språk som till och med kan bli rikare än det verbala språket och berätta djupa historier. Kärleken förde henne till Sverige och Kristinehamn och hon bor nu sedan ett par år tillbaka i Kristinehamn med sin man.

Sasha hittat sitt eget visuella språk och är aktiv konstnär. Hon arbetar på Konstlabbet i Storfors men också med konstterapi. Där blir hon ständigt förundrad över hur processer i vårt psyke kan översättas till former och färger och hur vi genom att transformera dem kan arbeta med våra sinnesprocesser.

Hon älskar att hjälpa människor att hitta sitt eget bildspråk och leka med det:

"Det är ett underbart sätt att se på världen, dig själv och andra med nya kreativa ögon." Sashas egna ord om workshoparna: "Detta är ett äventyr i färgernas, formernas och linjernas land för att lära sig ett nytt språk och sjunga sånger på det."

Tid: Torsdag 13 oktober kl. 18:00-20:00
Plats: Konstasken, Kristinehamns konstmuseum, Dr Enwalls väg 13 C, 681 84 Kristinehamn
Kostnad: 175 kr
Anmälan senast den 7 oktober.

Tillfällen

2022-10-13, 18:00-20:00

Biljettinformation

Länk till bokning

Vuxen 175 kr. 12

Arrangörer

Länk till arrangör

Kungsgatan 28
68130

+46 550 23 02 31

Länk till arrangör

Dr Enwalls väg 13C
68184 Kristinehamn

+46 550 882 00

Plats

En gammal panncentral på före detta sjukhusområdet Marieberg. Huset är i tegel och har ljusa härliga lokaler. För dig som vill lyssna till guide i egen takt finns en audioguide. Du lånar den i museets butik kostnadsfritt.