Till innehållet
Bild för händelsen: Konstäventyr med Sasha - Mitt färgstarka jag
3 nov

Konstäventyr med Sasha - Mitt färgstarka jag

En workshop för dig som vill utforska broderi och målning på foto.

Den fjärde i en serie av fem fristående workshopar som är tänkta att vara en lekplats och en experimentverkstad för dig som vill lära dig mer om dig själv genom färger, former och genom att prova olika visuella uttryck. Inga förkunskaper eller tidigare erfarenheter behövs - bara din nyfikenhet på äventyr, färger och olika sätt att se på världen och dig själv.

Kursinnehåll
Den fjärde workshopen fokuserar på broderi och målning på foto. Låt dig inspireras av Viktoria Villasanas (och andra konstnärers) teknik att skapa konst med din egen bild. Det är ett roligt och kraftfullt sätt att se sig själv från ett nytt perspektiv. Workshopen inleds med ett kortare teoretisk genomgång om hur man kan transformera sin egen bild för att känna sig starkare, lugnare och tryggare. Därefter får deltagarna, under ledning av kursledaren, prova att skapa konst av sitt eget foto.

Material
Material ingår i kursavgiften. Ta gärna med ett eller flera foton som du vill experimentera med broderi och målning på.

Bra att veta
Förkläden finns att låna, men det kan vara bra med oömma kläder. Vi bjuder på enklare fika.

Om kursledaren
Sasha Bergdahl Larsson är född på halvön Kamchatka med vulkaner och Stilla havet runt omkring, hon har alltid varit fascinerad av kulturer, språk och psykologi. När hon studerade de ämnena på universitet upptäckte hon att bilder och färger också är ett fascinerande språk som till och med kan bli rikare än det verbala språket och berätta djupa historier. Kärleken förde henne till Sverige och Kristinehamn och hon bor nu sedan ett par år tillbaka i Kristinehamn med sin man.
Sasha har hittat sitt eget visuella språk och är en aktiv konstnär. Hon arbetar på Konstlabbet i Storfors men också med konstterapi. Där blir hon ständigt förundrad över hur processer i vårt psyke kan översättas till former och färger och hur vi genom att transformera dem kan arbeta med våra sinnesprocesser.
Hon älskar att hjälpa människor att hitta sitt eget bildspråk och leka med det:
"Det är ett underbart sätt att se på världen, dig själv och andra med nya kreativa ögon." Sashas egna ord om workshoparna: "Detta är ett äventyr i färgernas, formernas och linjernas land för att lära sig ett nytt språk och sjunga sånger på det."

Tillfällen

2022-11-03, 18:00-20:00

Biljettinformation

Länk till bokning

Vuxen 175 kr. Material och fika ingår.

Arrangörer

Länk till arrangör

Kungsgatan 28
68130

+46 550 23 02 31

Plats

En gammal panncentral på före detta sjukhusområdet Marieberg. Huset är i tegel och har ljusa härliga lokaler. För dig som vill lyssna till guide i egen takt finns en audioguide. Du lånar den i museets butik kostnadsfritt.