Till innehållet
Bild för händelsen: Konstäventyr med Sasha - Kommunicera med collage
27 okt

Konstäventyr med Sasha - Kommunicera med collage

Följ med på ett konstäventyr i höst!

Konstterapeut Sasha Bergdahl Larsson håller fem fristående workshops som är tänkta att vara en lekplats och en experimentverkstad för dig som vill lära dig mer om dig själv genom färger, former och genom att prova olika visuella uttryck. Inga förkunskaper eller tidigare erfarenheter behövs - bara din nyfikenhet på äventyr, färger och olika sätt att se på världen och dig själv.

En workshop för dig som vill experimentera med hur collage kan vara ett sätt att synliggöra olika delar av sig själv. Den tredje i en serie av fem fristående workshopar som är tänkta att vara en lekplats och en experimentverkstad för dig som vill lära dig mer om dig själv genom färger, former och genom att prova olika visuella uttryck. Inga förkunskaper eller tidigare erfarenheter behövs - bara din nyfikenhet på äventyr, färger och olika sätt att se på världen och dig själv.

Kursinnehåll
Den tredje workshopen fokuserar på collage och hur det kan vara ett roligt sätt att kommunicera med bilder istället för ord. Workshopen inleds med ett kortare teoretisk genomgång därefter får deltagarna, under ledning av kursledaren, prova att skapa collage med utgångspunkt i dem själva.

Material
Material ingår i kursavgiften.

Bra att veta
Förkläden finns att låna, men det kan vara bra med oömma kläder. Vi bjuder på enklare fika.

Om kursledaren
Sasha Bergdahl Larsson är född på halvön Kamchatka med vulkaner och Stilla havet runt omkring, hon har alltid varit fascinerad av kulturer, språk och psykologi. När hon studerade de ämnena på universitet upptäckte hon att bilder och färger också är ett fascinerande språk som till och med kan bli rikare än det verbala språket och berätta djupa historier. Kärleken förde henne till Sverige och Kristinehamn och hon bor nu sedan ett par år tillbaka i Kristinehamn med sin man.
Sasha har hittat sitt eget visuella språk och är en aktiv konstnär. Hon arbetar på Konstlabbet i Storfors men också med konstterapi. Där blir hon ständigt förundrad över hur processer i vårt psyke kan översättas till former och färger och hur vi genom att transformera dem kan arbeta med våra sinnesprocesser.
Hon älskar att hjälpa människor att hitta sitt eget bildspråk och leka med det:
"Det är ett underbart sätt att se på världen, dig själv och andra med nya kreativa ögon." Sashas egna ord om workshoparna: "Detta är ett äventyr i färgernas, formernas och linjernas land för att lära sig ett nytt språk och sjunga sånger på det."

Tillfällen

2022-10-27, 18:00-20:00

Biljettinformation

Länk till bokning

Vuxen 175 kr. Material och fika ingår.

Arrangörer

Länk till arrangör

Kungsgatan 28
68130

+46 550 23 02 31

Plats

En gammal panncentral på före detta sjukhusområdet Marieberg. Huset är i tegel och har ljusa härliga lokaler. För dig som vill lyssna till guide i egen takt finns en audioguide. Du lånar den i museets butik kostnadsfritt.