Till innehållet
Bild för händelsen: Klä barnen - växa, ärva, fixa laga
24 nov

Klä barnen - växa, ärva, fixa laga

Vilket är det mest hållbara barnplagget? Jo, det som används igen och igen. Kom och lyssna till Johanna Leymann och hennes smarta knep och praktiska tips.

Att ärva, köpa i andra hand, laga, lappa eller på andra sätt förlänga ett plaggs liv är inte bara mycket billigare än att köpa nytt, det är också klimatsmart och därmed en investering i ditt barns framtid.

Om vuxna bör tänka att ett nyköpt plagg ska användas i tio år måste vi när det gäller barnkläder snarare ha målbilden att varje plagg ska bäras av tio barn. Det vill säga, ökat delande är detsamma som en hållbar garderob för barn. Och den här föreläsningen, som bygger på boken med samma namn ”Klä barnen – växa, ärva, fixa, laga”, handlar om exakt allt detta. Smarta knep, praktiska tips och metoder för att få vardagen att gå ihop. Det handlar om att växa, ärva, fixa och laga men också om att finna glädjen och kreativiteten i det.

Johanna Leymann är författare, föreläsare och oberoende opinionsbildare inom hållbart mode med 15 års erfarenhet.

Tillfällen

2022-11-24, 18:00-19:00

Biljettinformation

Föranmälan senast måndag 21 november till telefon 0550-88 200, 0550-88 203 eller till epost infokonstmuseum@kristinehamn.se

Arrangörer

Länk till arrangör

Dr Enwalls väg 13C
68184 Kristinehamn

+46 550 882 00

Plats

En gammal panncentral på före detta sjukhusområdet Marieberg. Huset är i tegel och har ljusa härliga lokaler. För dig som vill lyssna till guide i egen takt finns en audioguide. Du lånar den i museets butik kostnadsfritt.