Till innehållet
Bild för händelsen: Kebaben på Skäret
23 mar

Kebaben på Skäret

Nu kommer den nyskrivna föreställningen, som bygger på en verklig händelse, "kebaben på skäret" till Christinateatern i Kristinehamn.

Remi (Özz Nûjen) och hans systerdotter Alex (Parwin Hoseinia) som tillsammans driver Kungsskärets Kebab, en populär snabbmatsrestaurang i ett nybyggt lyxområde. Stället är en naturlig samlingspunkt i området, en plats att bara slinka in på och träffa likasinnade. Det är ett litet smultronställe där alla vet vad du heter och har koll på om du ska ha stark eller mild sås. Allt är frid och fröjd – ända tills det inte är det....
Den hemtrevliga känslan lockar nämligen inte bara de områdets invånare, utan även andra kunder. Plötsligt tycker de boende att en kebabrestaurang i huset är en mycket dålig idé.

– Historien kan tyckas otrolig, men den bygger på en helt autentisk händelse, vilket verkligen triggade mig att ta mig an pjäsen. Jag bor själv i ett område där det är tydligt vad som ”passar in” och inte. Till en början kan man fnissa lite åt det: lite matos kan väl inte spela någon roll? Men sådana här situationer kan lätt spåra ur helt. Det är som om människans innersta rovdjur kommer ut när det handlar om deras bostadsområde. Idag ska bostaden spegla ens personlighet och då får ingenting störa den bilden. Texten är en riktig fullträff, den är baserad på en verklig händelse och verkligen rolig. Jag älskar de många knasiga figurerna vi kommer att få träffa!, säger regissören Anna Novovic.

I rollerna ser vi förutom Özz Nüjen och Parwin Hoseinia Arina Katchinskaia, Caroline Rauf och Christoffer Rigeblad, som alla bjuder på ett stort galleri av karaktärer som besöker restaurangen.
Kebaben på skäret är en nyskriven pjäs av Alma Kirlic, i samarbete med Malmö Stadsteater.

Föreställningen är ca 2,5h inkl. 20 min paus.
Caféet håller öppet innan föreställningen samt under pausen.

Pris: Ord. 265:- inkl. serviceavgift, ungdom tom 26år 115:- inkl. serviceavgift.
Biljetter: tickster.se eller Kristinehamns turistbyrå
Scenpass 30:- rabatt. Läs mer här

Tillfällen

2023-03-23, 19:00-23:59

Biljettinformation

Länk till bokning

Arrangörer

Länk till arrangör

Kungsgatan 54
68131 Kristinehamn

+46 70 620 09 52

Plats

En teater på Kungsgatan i Kristinehamn. https://www.facebook.com/Christinateatern