Till innehållet
Bild för händelsen: När poesi möter konst: Utforska en ny uttrycksform som förenar poesi, kalligrafi och konst.
17 nov

När poesi möter konst: Utforska en ny uttrycksform som förenar poesi, kalligrafi och konst.

Workshop med Sasha Bergdahl Larsson på Kristinehamns konstmuseum.

Dyk in i en värld av kreativitet och utforska det fascinerande gränslandet mellan poesi och visuell konst i vår unika asemisk skrift workshop! Om du någonsin har undrat hur ord och bilder kan smälta samman för att skapa något extraordinärt, är detta den perfekta möjligheten att lära mer.

Börja din resa med att ställa frågor: ”Vad är egentligen sambandet mellan poesi och visuell konst? Är de så olika som de verkar vara?”. Genom diskussioner och inspirerande exempel kommer vi att utforska hur dessa två uttrycksfulla världar faktiskt kan sammanflätas på ett sätt som överträffar förväntningarna.

I workshopen kommer du att introduceras till begreppet "asemisk skrift" - en magisk och nästan förtrollande form av uttryck. Tänk dig en värld där ordens betydelse suddas ut och överlämnar åt dina penseldrag och linjer att forma nya mönster och meningar. Genom praktiska övningar kommer du själv att prova att skapa asemisk skrift och upptäcka hur detta tillvägagångssätt kan förvandlas ditt konstnärliga uttryck.

Asemisk skrift är som en bro mellan poesi, kalligrafi och visuell konst, där de tre blir ett och ger upphov till något helt nytt och unikt. Utforska detta spännande landskap och låt ditt kreativa utforska det obegränsade utrymmet mellan linjer och tidigare.

Vare sig du är en konstnär, en skriventusiast eller bara nyfiken på att utforska nya konstnärliga horisonter, är denna workshop och ovärderlig möjlighet att utveckla din kreativitet och se på poesi och konst med nya ögon.

Välkommen till en workshop där du kan blanda ditt hjärta med ditt sinne och låta ditt konstnärliga uttryck blomstra i asemisk skrifts förtrollande värld.

Inga förkunskaper krävs, workshop kan vara intressanta båda för erfarna konstnärer och de som aldrig målat.

Tillfällen

2023-11-17, 13:00-15:00

Biljettinformation

Begränsat antal platser, föranmälan innan den 15 nov.

Vuxen 350 kr. Inkl material.

Arrangörer

Länk till arrangör

Dr Enwalls väg 13C
68184 Kristinehamn

+46 550 882 00

Plats

En gammal panncentral i stadsdelen Marieberg. Huset är i tegel och har ljusa härliga lokaler.

Tillgänglig parkeringsplats

Tillgänglig toalett

Tillgängligt för rullstolsburen

Övrigt

Audioguide för den som vill läsa och lyssna på verken i en aktuell utställning.

Övrigt

Gratis Wifi