Till innehållet

Kommande utställningar

Stina Wollter
11 december - 27 februari 2022


En aning/ Stina Wollter

Under vintern ställer Stina Wollter ut på Kristinehamns konstmuseum. Hon kommer att visa måleri, skulptur och fotografi. Stina är bosatt och verksam som konstnär i Uppsala. Hon är utbildad på HDK, Nordiska konstskolan i Finland och vid Gerlesborgsskolan i Bohuslän.

"Jag ser mig själv som en sorteringsarbetare. Kanske var det därför jag en gång bestämde mig för att gå in i bildskapandet för att troligtvis aldrig lämna det. För att kunna sortera. För att reda ut, ordna och försöka förstå de bitar som kommer i min väg. Det sker och har skett mycket i världen, det sker mycket i våra liv. Det är det stora och det lilla, det allmängiltiga och det privata. Jag försöker berätta något. Göra greppbart. Skapa något som väcker och startar upp. Ibland vet jag inte själv vad det är. Svaret finns bortom bilden. Jag har lärt mig, genom alla måsten med de som sett min konst, att svaret är och blir olika genom att vi alla är olika, på olika platser i våra liv."- Stina Wollter.


2022
Sommarutställning- Katja of Sweden
4 juni - 11 september

Kan mode vara konst? Båda begreppen kan hjälpa oss förstå det vi har omkring oss, här i vår samtid. Modet speglas i vår samtid där konst och mode har en relation och lever i symbios – båda har ett gemensamt intresse i det visuella. Modet har också av tradition varit ett kreativt hantverk med sömnad och broderi. Identitet är också ett viktigt begrepp som intresserar både modet och konsten. Mode kan vara konst, och det vill vi lyfta med utställningen Katja of Sweden på Kristinehamns konstmuseum. Katja of Sweden är en vandringsutställning av och i samarbete med Kulturen, Kulturhistoriska föreningen för södra Sverige.

Tack! Om du vill skriva en kommentar kan du göra det här. Tryck annars bara på "Skicka".