Kontakt
Telefon: 0550-880 00 måndag-torsdag 7.30-16.30, Fredag 7.30-16 (lunchstängt 12-13)
Mejl: kommunen@kristinehamn.se
Besöksadress: Kungsgatan 30
Tyck till
Anmäl fel
Gör en felanmälan
Felanmäl saker som inte fungerar eller är trasiga i kommunens utemiljö.

AVANT filmfestival

AVANT GOES BALTIC 24-27 september 2020

Preliminärt program

Fredag 24 september öppning på Kristinehamns konstmuseum

Utställning med Slobodan Sijans "Film Leaflets" samt filmprojektion.

Artist talk med Slobodan Sijan, Branka Bencic och Aleksandra Sekulic.

AVANT Goes Balkan introducerar en klassiker inom Balkans avantgarde, Tomislav Gotovac, curerad av filmaren Slobodan Sijan. Tomislav Gotovac är en av de mest profilerade konstnärerna från Balkans avantgarde. Sijan, samtida med Gotovac, deltar med både eget filmprogram och en utställning av sina "Film Leflets", filmpamfletter/fanzine broschyrer från 1970-talet som nu för första gången visas i Sverige och på Kristinehamns konstmuseum. 

Branka Bencic är en av Kroatiens mest uppmärksammade curators av samtidskonst och film och Aleksandra Sekulic driver CZKD, Centret för Kulturell Sanering, i Belgrad. Tillsammans representerar AVANTs gäster, Sijan, Bencic och Sekulic, en heltäckande bild av den kritiska, alternativa, filmens historia och situation i ett polariserat och turbulent samhälle som både genomgått och genomgår turbulenta skeenden. Bencic och Sekulic program kommer både att visa på kontinuitet i förhållande till det tidigare (manliga) avantgardet och motreaktioner, från 70-talet fram till nutid.

Om AVANT filmfestival

AVANT är en experimentell filmfestival som är ett återkommande evenemang på Kristinehamns konstmuseum och visas under festivalhelgen även i Karlstad. 

Tack! Om du vill skriva en kommentar kan du göra det här. Tryck annars bara på "Skicka".