Till innehållet

Stipendiat 2022

Kristinehamns konstmuseums stipendium 2022

Stipendiet, som är instiftat av Kristinehamns konstmuseum och Vänföreningen Kristinehamns Konstmuseum, vänder sig främst till den som nyligen avslutat sina konststudier eller på annat sätt nyligen påbörjat sin konstnärsbana. Sökanden ska ha anknytning till Värmland genom att antingen vara bosatt, eller född och uppvuxen i Värmland. Stipendiesumman omfattar 15 000 kronor.

Stipendiat 2022 - Julia RiordanJulia Riordan. Fotograf: Johan Selin. 

Kristinehamns konstmuseum och Vänförening delar årligen ut ett stipendium till konstnärer med värmländska rötter. Nu kan vi med glädje meddela att stipendiet 2022 går till Julia Riordan.

Julia Riordan beskriver i sin ansökan att hon är på väg tillbaka till Värmland efter flera år i Stockholm. Där har hon utbildat sig på Konstfack med textil inriktning och arbetar i mindre skala både textilt och med måleri, samtidigt som hon har skapat stora muralmålningar. Julia vill se det offentliga rummet, uterummet, som ett stort vardagsrum, en plats där hon som konstnär kan få direktkontakt med sin publik. Hon har kunnat visa sig i stort format både i Arvika och Finnskogscentrum. Nu ser vi framemot att ta del av Julia Riordans konst, textil som målad, i en utställning på Kristinehamns konstmuseum våren 2022.

Juryns motivering lyder:

"Att ge dig själv olika scener att verka på driver på din konstnärliga utveckling. Dina bilder är färg- och formstarka och din lekfullhet påtaglig i ditt uttryck. Ditt konstnärskap känns personligt och inbjudande till samtal. Vi ser fram emot att ta del av din konst, textil och målad, i en utställning på Kristinehamns konstmuseum."

Utdelning av stipendiet skedde 12 mars vid invigningen av vårutställningen som har titeln Jag hade den märkligaste dröm - Johan August Gustafsson, Lisa Lundgren, Tobias Bradford & Oskar Nilsson. Utställningens curator är Jonas Liveröd.

Är du intresserad av att söka stipendiet för 2023? Läs om hur du söker Kristinehamns konstmuseums och vänföreningens stipendium

Kontaktuppgifter

Lena Örtlund - intendent
Lena.ortlund@kristinehamn.se

0550-883 53

Tack! Om du vill skriva en kommentar kan du göra det här. Tryck annars bara på "Skicka".