Kontakt
Telefon: 0550-880 00 mån-fre 07.30-16 (lunchstängt 12-13)
Mejl: kommunen@kristinehamn.se
Besöksadress: Kungsgatan 30
Tyck till
Anmäl fel
Gör en felanmälan
Felanmäl saker som inte fungerar eller är trasiga i kommunens utemiljö.

Sommarmålarkurs på konstmuseet

Sommarmålarkurs för dig mellan 8 och 12 år

Den 24-27 juli mellan kl. 15.00-17.30 kommer konstnären Kerstin Wessberg att hålla en målarkurs på Kristinehamns konstmuseum. Där får du som är mellan 8 och 12 år lära dig grunderna i måleri, hur man blandar färg, se och måla ljus och skugga. Vi använder riktigt och fullvärdigt material som akrylfärg. Vi kommer jobba med uppgifter som vi tillsammans går igenom och ledordet är skaparglädje och upptäckarlust. Barnen får plocka med sig en favoritsak hemifrån som blir deras eget valda motiv och en röd tråd genom kursen.

Anmälan
Observera att det är en kurs där man anmäler sig till alla fyra dagarna. Kursen är gratis, men då det är begränsat antal platser måste man anmäla sig. Sista anmälningsdagen är måndag 23 juli.

Mer information om kursen

Dag 1: Upptäck hur man blandar till alla färger

Vi upptäcker hur man kan blanda regnbågens alla färger av primärfärgerna gult, cyanblått och magenta-rött. Hur det blir en pastellfärg när man tillsätter vitt. Vi målar av färgerna på en favorit-sak hemifrån (t.ex ett mjukisdjur).

Dag 2: Upptäck ljus och skugga (och valörer)

Genom att lysa på favoritsaken hemifrån med lampor så får vi spännande skuggor att ta med i vår målning.

Dag 3: Vi fortsätter att utforska färger och ljus och mörker

Vi fortsätter att måla av vår favorit-sak från igår. Idag får den vara med om någonting, kanske bo i en koja, vara ute i gräset eller ha en kompis med sig. Vi ser hur den ändrar färg och hur ljus och mörk den är när det kommer ljus och skugga på den. Vi målar av det och ser att man kan visa både väder och tid på dagen på det sättet.

Dag 4: Vi gör färdigt vår målning och gör en utställning och bjuder anhöriga på vernissage klockan 16:30.

För mer information, frågor och anmälan, ring eller maila Hanna Jonasson på telefonnnummer 0550-88 203 eller epost hanna.jonasson@kristinehamn.se eller Ingalill Källback på telefonnummer 0550-88 200 eller epost inga-lill.kallback@kristinehamn.se 

Tack! Om du vill skriva en kommentar kan du göra det här. Tryck annars bara på "Skicka".