Pensionärshappenings

Besökare på utställning

Foto: Nina Simonen.

För dig som är pensionär eller ledig anordnar konstmuseet "Pensionärshappenings" där museets pedagog eller inbjudna föreläsare håller en visning av aktuell utställning, berättar om en konstnär eller en konstform eller något annat passande. 

Aktiviteten är gratis och det behövs ingen föranmälan.

Pensionärshappenings 2020

Kommande pensionärshappenings

INSTÄLLD! Torsdag 26 mars 18.00 OBS! ändrad tid.
Geniet Anders Zorn – målare – grafiker och fotograf.
Anders Zorn är Sveriges mest kända och framgångsrika konstnärer någonsin. Hans konstnärliga berömmelse är enorm och världsomspännande. Intresset för hans konst är konstant och i sommar visar nationalmuseum en stor utställning till minne av hans bortgång för hundra år sedan. Konstintendenten och Konstnären Bertil Bengtsson guidar oss genom Zorns omfattande och breda konstnärskap. Vi möter Zorn som grafiker och målare men också som fotograf. Genom hans konst får vi också en bild av honom som människa. Föreläsningen äger rum i Kvadratens föreläsningssal på plan 2. 
Arr: Kristinehamns konstmuseums vänförening i samarbete med konstmuseet.

INSTÄLLD! Torsdag 2 april 14.00 Nytt datum: Torsdag 15 oktober 14.00
Lars-Gunnar Andersson föreläser om modernismen - del 1.
Under tre torsdagar i Kvadratens föreläsningssal på plan 2. Föreläsningsserie med modernismen i fokus - inte att förväxla med modern konst. Picasso och de andra ismernas konstnärer var en del av modernismen som innebar ett brott mot akademismens tro på ett förgånget ideal grundat i antiken. Vad innebär modernismen? Stor vikt läggs vid de kritiska åren 1905 fram till första Världskrigets utbrott 1914, år då modernismen bryter igenom.
Föreläsare är Lars-Gunnar Andersson som har studerat konstvetenskap för professor Hans-Olof Boström i slutet av 90-talet. Han har lett konsthistoriska kurser och föredrag vid olika studieförbund och Värmlands museum. Han arrangerar också resor på temat konst och kultur runt om i Europa. Arr: Kristinehamns konstmuseums vänförening i samarbete med konstmuseet.

INSTÄLLD! Torsdag 23 april 14.00 Nytt datum: Torsdag 22 oktober 14.00
Lars-Gunnar Andersson föreläser om modernismen - del 2.
Kvadratens föreläsningssal på plan 2. (se ovan)

INSTÄLLD! Torsdag 14 maj Nytt datum: Torsdag 29 oktober 14.00
Lars-Gunnar Andersson föreläser om modernismen - del 3.
Kvadratens föreläsningssal på plan 2. (se ovan)

Torsdag 28 maj 14.00
Guidad visning av utställningen Bengt Olson valde Paris
I utställningen Bengt Olson valde Paris får vi möta konstnären, värmlänningen och fransmannen Bengt Olson. Utställningens kurator, Bertil Bengtsson, ger dig en guidad visning av sommarens utställning på Kristinehamns konstmuseum.

För frågor och/eller idéer och förslag på nya programpunkter se kontaktuppgifter nedan.

Kontaktuppgifter

Pernilla Andersson - museipedagog
pernilla.andersson@kristinehamn.se

0550-882 03

Tack! Om du vill skriva en kommentar kan du göra det här. Tryck annars bara på "Skicka".