Hitta hit

Inrymt i en gammal panncentral, på det före detta sjukhusområdet Marieberg, ligger Kristinehamns konstmuseum med utsikt över Vänerns glittrande vatten.

Området ligger ca tre kilometer nordväst om Kristinehamns centrum. Kvar i området finns flera av de gamla sjukhusbyggnaderna, idag omgjorda till bostäder och kontor. Sjukhuset var omgivet av en vacker park, som sköttes av en trädgårdsmästare och patienterna. Rester av parken finns fortfarande kvar och ger området en härlig grönska under sommaren med härliga promenadstråk.

Besöksadress:
Kristinehamns konstmuseum
Dr Enwalls väg 13 C
681 84 Kristinehamn

Telefon: 0550-882 00

Mejl: infokonstmuseum@kristinehamn.se

Resa till museet

Om du kommer med bil, följ skyltning mot Marieberg från E18 och riksväg 26.

Det är enkelt att ta sig med tåg eller buss till Kristinehamn. Du kommer då till Resecentrum i centrala Kristinehamn. Härifrån kan du ta lokalbuss till konstmuseet. Linje 61 går från resecentrum till Marieberg, konstmuseet är ändhållplats för bussen. Nedan hittar du länk till Värmlandstrafik, där tidtabell finns.

Från Karlstad tar du dig till museet buss 500, som går mellan Karlstad-Kristinehamn-Karlskoga. Bussen svänger av E18 vid Mariebergsmotet och passerar sedan en rondell. Strax efter rondellen finns en busshållplats, kallad Bele. Från denna hållplats är det ca 1 km att gå.

För dig som vill få en nypa luft eller bara njuta av miljön går det alldeles utmärkt att ta sig till museet till fots eller med cykel. Från Södra Torget i centrala Kristinehamn är det ca 3 km till konstmuseet.

Länkar för att planera din resa

SJ:s hemsida (tågtrafik)

Värmlandstrafiks hemsida (regional och lokal buss- och tågtrafik)

Swebus Express (nationell busstrafik)

Nettbuss express webbplats (nationell busstrafik)

Planera din vistelse

Vill du veta mer om vad som händer i Kristinehamn eller söker du boende under din vistelse? Mer information finns på visitkristinehamn.se

Tack! Om du vill skriva en kommentar kan du göra det här. Tryck annars bara på "Skicka".