Till innehållet

Pride 2023

I år uppmärksammar och firar vi Pride på flera sätt.

Kristinehamns kommun deltar under vecka 36 i Wermland Pride för att fira och uppmärksamma mångfald och inkludering, med extra fokus på allas lika rättigheter och möjligheter oavsett sexuell läggning, könsidentitet eller könsuttryck.

– Kristinehamns uppdrag är att dygnet runt, varje dag möta alla människor där de är, precis så som de är. Själva själen i de svenska kommunerna är utgångspunkten alla människors lika värde. Vi deltar i Pride för att fira och uppmärksamma mångfald och inkludering, säger kommundirektör Martin Willén.


 

Aktivitetslista

Listan kan komma att fyllas på under veckan.

Skola och elevhälsa

Norra skolområdet:
Eleverna får pärla Pride-armband och kan få en flagga ritad på kinden. Vi jobbar ihop som team så långt det är möjligt och samtalar med eleverna och svarar på de frågor de ställer till oss. Aktiviteten kommer att äga rum på 10-rasterna måndag till torsdag vecka 36. Pride-flaggan hissas under veckan.

Centrala skolområdet:
Vi uppmärksammar Pride fredagen 8 september med flaggning och aktiviteter i rasthallen. Här finns en tipspromenad, information och möjligheten för eleverna att sitta ner och prata en stund. Vi placerar oss så vi finns tillgängliga för alla klasser från förskoleklass till årskurs 9. Pride-flaggan hissas under veckan.

Södra skolområdet:
Vi flaggar och kommer troligtvis ha fler aktiviteter.

Gymnasiet:
Elevhälsan har ett bokbord med information i cafét. Pride-flaggan hissas under veckan.

Biblioteket i Kristinehamn

Vi tipsar om regnbågslitteratur under en tid framöver och har Pridepyssel för hela familjen på lördag 9 september här i Kristinehamn. På Bibliotek Värmlands webbplats hittar du också Queert litteraturquiz och digitala sagostunder med Dragstjärnan Inga Tvivel från Bland drakar & dragqueens.

Hela kommunen

Vi deltar i Wermland Pride-festivalen den 9 september med en videohälsning.
Under vecka 36 uppmärksammas Pride även på kommunens facebooksida.
Vi flaggar på torget och utanför kommunhuset under vecka 36 med start på eftermiddagen den 5 september.

Arbetet med Pride kopplas till de globala målen 3, 5, och 10.

Tack! Om du vill skriva en kommentar kan du göra det här. Tryck annars bara på "Skicka".