Till innehållet

Nyinflyttad

Kristinehamns kommun ligger vackert vid norra Vänerns strand. Här kan du få ett bra boende med mycket plats för en aktiv fritid, spännande kultur, avkoppling och lek – helt enkelt livskvalitet.

Dessutom har vår kommun hög service, bra barnomsorg och skola samt stor tillväxtkraft.

Du är varmt välkommen! 

Karta

I vår webbkarta kan du få en överblick över var olika platser ligger i kommunen. Genom att välja rubriken ”Visa i karta” (när du klickat in i kartan) så kan du välja att se var till exempel skolor, förskolor, badplatser och lediga tomter finns.

För dig som ska flytta, eller har flyttat

Du kan välja mellan att bo i staden Kristinehamn, på någon mindre ort eller på landsbygden. För dig som vill bygga nytt finns lediga tomter i skärgårdsmiljö.

Vill du hyra din bostad, gå till vår sida med lokala bostadsbolag.

Är du intresserad av att jobba för Kristinehamns kommun? Här finns arbeten inom förskola och skola, stadsplanering, miljötillsyn, kultur, vatten, renhållning, vård och omsorg – och mycket mer. Kommunen är med cirka 2000 medarbetare Kristinehamns största arbetsgivare.

Se lediga jobb i Kristinehamns kommun.

Kristinehamn har ett diversifierat näringsliv med god tillväxt. Geografiskt sett har Kristinehamn ett perfekt kommunikationsläge – mittemellan Stockholm, Oslo och Göteborg. Här finns också två närbelägna flygplatser; en i Karlstad och en i Örebro. Båda nås på mindre än en timme.

I Kristinehamn finns också Sveriges östligaste belägna västkusthamn där väg-, järnvägs- och sjötrafiken möts i den multimodala terminalen.

Du som flyttar hit med ditt befintliga företag, eller med tankarna om att starta nytt, kan ta kontakt med vårt näringslivsbolag Näringslivssamverkan. Du kan få stöd och hjälp som gör att din vardag som företagare blir enklare. Du får även få hjälp med hur du kan förverkliga din idé.

Kristinehamn är en bra plats för familjeliv. Här finns bra skolor och ett rikt föreningsliv som kan fylla era dagar med aktiviteter.

Ditt barn kan från ett års ålder få en plats inom barnomsorgen om du arbetar, studerar, är arbetssökande eller föräldraledig med annat barn. Läs mer om hur du gör för att ansöka om plats och få svar på vanliga frågor.

Om du har barn i grundskole- eller gymnasieåldern ska du ta kontakt med rektorn på närmaste skola. Om du inte vet vilken rektor du ska kontakta så kan du ringa till skolförvaltningen på 0550-882 50.

Om du har ett barn med särskilda behov så kan du få mer information genom att kontakta elevhälsostrategen och verksamhetschefen för skolhälsovården. Ta kontakt genom att ringa 0550-882 40, eller skicka ett mejl till lotta.jansson@kristinehamn.se

I Kristinehamn finns mycket att göra för dig som söker en aktiv fritid. Du har möjlighet att syssla med alltifrån dans och teater till ishockey och fotboll.

I vårt föreningsregister hittar du aktiva föreningar i kommunen. 

Vill du ha tips på vad som händer i Kristinehamn? Besök visitkristinehamn.se för att se aktiviteter och evenemang. 

Varmt välkommen! 

Du är välkommen till centrum och Kristinehamns turistbyrå. Vi finns på Södra Torget 3. Här får du en nyinflyttad-påse fylld med tips! Vi bjuder förstås på en kopp kaffe till!

För mer information

Har du frågor om din eventuella flytt till Kristinehamn? Ring Kristinehamn kommuns växel, 0550-880 00, så får du hjälp vidare.

Kontaktuppgifter

Kristinehamns kommun - växel
kommunen@kristinehamn.se

0550-880 00

Tack! Om du vill skriva en kommentar kan du göra det här. Tryck annars bara på "Skicka".