Kontakt
Telefon: 0550-880 00 mån-tors 07.30-16.30, fre 07.30-16 (lunchstängt 12-13)
Mejl: kommunen@kristinehamn.se
Besöksadress: Kungsgatan 30
Tyck till
Anmäl fel
Gör en felanmälan
Felanmäl saker som inte fungerar eller är trasiga i kommunens utemiljö.

Rudskoga

I Rudskoga, den levande småbrukarbygden på norra stranden av sjön Skagern är det nära till allt. Barnomsorg, F-6-skolan Grunnebacka skola med fritidshem och lanthandel finns inom bygden, så du når den viktiga vardagsservicen inom tio minuter.

Ett utvecklat entrepenörskap skapar många lokala arbetstillfällen, och att arbetspendla till kringliggande orter tar högst 30 minuter.

Ett föreningsliv med många olika aktiviteter och närheten till skog och sjö skapar en rik och meningsfull fritid för hela familjen året runt.

I Rudskogabygden anordnas varje sommar ett antal större arrangemang som lockar många besökare.

Jordgubbslunken är ett populärt lopp under mottot ”gå-lunka-löp”, som samlar alltifrån motionseliten till barnfamiljen. Infaller varje år första lördagen efter midsommar.

Teknikdagen, som omfattar så mycket mer än det som traditionellt menas med teknik, har av någon kallats ”Rudskogas nationaldag”. Ett brett arrangemang som bjuder på något för alla åldrar och lockar besökare från när och fjärran. Går alltid av stapeln sista söndagen i juli. Svår att beskriva – den bör upplevas!

Bilutställning, som riktar sig till den växande skaran som intresserar sig för den äldre motorkulturen, anordnas alltid vid lämplig tidpunkt på sensommaren. Ett växande intresse märks även för traktorpulling, där veteraner och moderna värstingar kämpar på bygdens speciellt anlagda pullingbana. Inträffar alltid i september. 

Rudskogas servicepunkt hittar du på Skottlandas lanthandel. Skottlanda är en småort som ligger i Rudskoga socken. Hit kan du komma för att träffas över en Fairtrade-fika, göra dina ärenden över nätet med fritt Wi-Fi, ta del av information eller lämna tillbaka låneböcker. Här finns även en förslagslåda där du kan lämna synpunkter och förslag om servicepunkten. Tillsammans med all den övriga service butiken erbjuder är den ett viktigt nav för er boende och besökare. Utgångspunkten är en bibehållen och utökad service på landsbygden och dess ort. Innehavaren av servicepunkten finns här för att hjälpa dig.

Länkar

Tack! Om du vill skriva en kommentar kan du göra det här. Tryck annars bara på "Skicka".