Till innehållet

Aktuellt

Bygge En hammare och en skiftnyckel som korsar varandra.

Så välkomnas sommarbesökarna till Picassoparken

För 6:e året i rad välkomnas sommarbesökare av en bemannad info-point i Picassoparken. Info-pointen kommer bemannas av en person mellan måndag till lördag som finns i Picassoparken för att berätta om området i sig men även för att kommunicera om andra utflyktsmål, butiker och händelser som sker i Kristinehamns kommun under sommaren.

Bygga, bo och miljö

Bygge En hammare och en skiftnyckel som korsar varandra.

Har du stött på den gula skunkkallan?

Invasiva främmande växter har lätt att etablera sig och när de har fått fäste sprider de sig på andra växters bekostnad. Till slut tränger de undan andra arter och tar över. Invasiva växter som finns i Kristinehamns kommun är gul skunkkalla, jättebalsamin, parkslide och jätteloka. Har du sett någon av dessa? Hjälp oss genom att rapportera in ditt fynd.

Bygga, bo och miljö

Bygge En hammare och en skiftnyckel som korsar varandra.

Hemvärnet övar i Kristinehamn

Hemvärnet kommer under torsdag till söndag utföra en militär övning i Kristinehamnsområdet. Skyddsvakt kommer att patrullera med hund och vapen.

Bygga, bo och miljö

Frågor och svar

Vi har tre återvinningscentraler i kommunen.

Strandmossen har öppet helgfria dagar:

Måndag 7-16
Tisdag 7-16
Onsdag 7-18
Torsdag 7-16
Fredag 7-16
Lördag 9-14
Söndag stängt

Björneborgs återvinningscentral har öppet helgfria dagar:

Måndag 14-19
Torsdag 14-19
Övriga dagar stängt

Den mobila återvinningscentralen i Bäckhammar och Rudskoga har öppet helgfria dagar:

Bäckhammar Albacksvägen
Tisdagar klockan 14-19

Rudskoga Undersbol
Onsdagar klockan 14-19

Övriga dagar stängt.

Du som önskar en förändring av skogens tillstånd eller vill ha ett träd fällt kan lämna ditt önskemål via kommunens felanmälan. Det är kommunens skogsförvaltare som bedömer hur trädet ska hanteras. Inkomna önskemål handläggs löpande, men själva arbetet utförs från september till mars. Vi är restriktiva med att fälla friska träd. 

Läs mer om Trädfällning och röjning

Du kan välja att registrera din mätarställning på två sätt. I första hand registrerar du mätarställningen via vår självservicetjänst. För att logga in behöver du ditt kundnummer som står angivet på din faktura och ditt personnummer eller organisationsnummer.

I andra hand registrerar du mätarställningen genom att kontakta Kund- Marknad VA på telefon 0550-881 09. Självklart är du också välkommen att kontakta oss om du har frågor eller problem med att läsa av din mätarställning.

Du kan läsa mer på sidan Lämna vattenmätarställning.