Till innehållet

Aktuellt

Höga vattenflöden uppdaterad 7 oktober

Just nu är det höga vattenflöden i hela Värmland. Helgens häftiga regnande har fått vattendragen i Värmland att stiga snabbt. SMHI:s prognos säger att det ska bli ytterligare regn med början på tisdagskvällen, framförallt i de östra delarna av länet.

Bygga, bo och miljö

Mätsäsongen är i gång!

Radon kan mätas mellan 1 oktober och 30 april, även kallad "eldningssäsong". Det är enkelt och kostar några hundralappar att mäta radon.

Bygga, bo och miljö

Utökad service i vår sms-tjänst för massutskick

Nu utökar vi servicen till medborgarna gällande den sms-tjänst vi använder för utskick vid driftstörningar och krishändelser. 

Bygga, bo och miljö

Frågor och svar

Vi har tre återvinningscentraler i kommunen.

Strandmossen har öppet helgfria dagar:

Måndag 7-16
Tisdag 7-16
Onsdag 7-18
Torsdag 7-16
Fredag 7-16
Lördag 9-14
Söndag stängt

Björneborgs återvinningscentral har öppet helgfria dagar:

Måndag 14-19
Torsdag 14-19
Övriga dagar stängt

Den mobila återvinningscentralen i Bäckhammar och Rudskoga har öppet helgfria dagar:

Bäckhammar Albacksvägen
Tisdagar klockan 14-19

Rudskoga Undersbol
Onsdagar klockan 14-19

Övriga dagar stängt.

Du som önskar en förändring av skogens tillstånd eller vill ha ett träd fällt kan lämna ditt önskemål via kommunens felanmälan. Det är kommunens skogsförvaltare som bedömer hur trädet ska hanteras. Inkomna önskemål handläggs löpande, men själva arbetet utförs från september till mars. Vi är restriktiva med att fälla friska träd. 

Läs mer om Trädfällning och röjning

Du kan välja att registrera din mätarställning på två sätt. I första hand registrerar du mätarställningen via vår självservicetjänst. För att logga in behöver du ditt kundnummer som står angivet på din faktura och ditt personnummer eller organisationsnummer.

I andra hand registrerar du mätarställningen genom att kontakta Kund- Marknad VA på telefon 0550-881 09. Självklart är du också välkommen att kontakta oss om du har frågor eller problem med att läsa av din mätarställning.

Du kan läsa mer på sidan Lämna vattenmätarställning.