Till innehållet

Skolornas bildutställning 2023

Varje läsår arbetar alla barn i Kristinehamn från förskola till gymnasiet med ett gemensamt bildtema. Arbetet mynnar ut i en stor bildutställning. 

De fyra elementen är årets tema

De fyra är temat för 2023 års bildutställning. Stort, smått, vackert, farligt, skojigt eller drömskt. Fantasi eller verklighet. Collage, stämpling, måleri, färgexperiment, akvarell, tusch eller lera. Grupparbete, samarbete eller enskilt arbete. På utställningen ser vi alla möjliga tekniker, utföranden och idéer.

Skolornas bildutställning pågår 3-31 maj på Kristinehamns Historiska och finns öppen både för klassbokningar och allmänheten.

Det är väldigt roligt att få höra barnens jubel när de hittar sina egna verk, eller när de blir imponerade av andras, säger Kristin Sörensen, kultursamordnare på skolförvaltningen.

Skolornas Bildutställning är en del av kulturgarantin, vilket innebär att elever och barn årligen har rätt till denna typ av kultur. Samtliga elever i årskurs 1 får exempelvis besök av en konstnär som arbetar med årets tema tillsammans med barnen. 

Tack! Om du vill skriva en kommentar kan du göra det här. Tryck annars bara på "Skicka".