Till innehållet

Student och skolavslutning 2023

Nu är det snart dags för skolavslutningar, student och sommarlov. Vi hoppas att denna sommar bjuder på massvis med sol och värme och fina minnen!

På denna sida har vi samlat all information du behöver om skolavslutningar och studenten i Kristinehamns kommun.

Trevlig sommar!

Studenten för årskurs 3

Fredagen den 9 juni är det äntligen dags för våra avgångselever att ta studenten och gå vidare mot nya äventyr. I år kan vi äntligen hälsa alla välkomna till skolgården på Gamla Kyrkogatan 2 igen, för att möta våra studenter.

Studenterna springer ut klassvis med start klockan 13.30. Här ser du i vilken turordning klasserna springer ut: 

 1. NA 3/TE 3
 2. EK 3
 3. SA 3
 4. EE 3
 5. VO 3 + 4-årsprogrammen
 6. FT 3
 7. HA 3
 8. IN 3

Skolavslutning för gymnasiets årskurs 1 och 2

Torsdag 8 juni samlas årkurs 1 och 2 för att fira skolavslutning och att sommarlovet börjar! 

09:30 – Årskurs 1 har avslutning i aulan.

10:30 – Årskurs 2 har avslutning i aulan.

Stenstalidskolan F-3  Eleverna samlas i klassrummen kl. 8.20. Föräldrar är välkomna till stora skolgården framför idorttshallen kl. 9.45.

Stenstaldiskolan 4-6  Eleverna samlas i klassrummen kl. 8.20 och föräldrar är välkomna till skolgården kl. 8.50.

Stenstaldiskolan 7-9  Stadskyrkan kl. 11.15. Av utrymmesskäl har vi endast möjlighet att ta emot föräldrar till elever i årskurs 9 i kyrkan.

Strandskolan  Skolgården kl. 9.30.

Ölmeskolan Ölme kyrka kl. 9.00.

Grundsärskolan/Träningsskolan Enligt särskilt utskick till vårdnadshavare.

Djurgårdsskolan Enligt särskilt utskick till vårdnadshavare.

Södermalmsskolan Enligt särskilt utskick till vårdnadshavare.

Att fälta hemma är att ha den där extra kollen som man önskar att andra har på ens egen tonåring när hen är ute eller hemma hos andra. Det är att prata med tonåringar i sin närhet om alkohol och droger, att visa att man bryr sig och att samarbeta med andra vuxna. Det är också att ta ansvar för sin egen alkohol och mediciner som finns i ens eget hem.

På sidan nedan har vi listat några tips som du som viktig vuxen kan ta del av för att du ska känna dig stärkt i hur du kan tänka och agera i kontakten med barn och ungdomar kring droganvändning.

Här kan du läsa mer om att fälta hemma

Det bästa sättet att få veta hur din ungdom tänker kring alkohol, fest och droger är att fråga. Ungdomar brukar uppskatta att få en ärligt menat fråga, bara du visar att du är nyfiken och inte dömande.

På sidan nedan finns fem tips från Tonårspalören som du som viktig vuxen kan ta del av för att du ska känna dig stärkt i hur du kan tänka och agera när du pratar med din tonåring.

Här hittar du fem tips från Tonårspalören

Nu går vi mot sommarlov och lediga tider – men socialtjänsten tar aldrig semester!

Sommarlov och mer tid med familjen kan vara härligt. Men alla barn är inte trygga hemma. För barn som lever i familjer med exempelvis missbruk eller psykisk ohälsa kan en lång sommar innebära att man står helt utan stöd från andra vuxna. Men det finns hjälp att få.

Du kan alltid få hjälp från socialtjänsten om du behöver det. Det kan till exempel handla om att du inte känner dig trygg hemma eller om du har problem med alkohol och droger.

Du når socialtjänsten via kommunens växel måndag-torsdag 08.00-16.30 och fredagar 08.00-16.00 på telefonnummer 0550-88 400. Be om att bli kopplad till mottagningen för barn och unga.

Om du tycker att det är jobbigt att kontakta soc själv kan du alltid be någon du litar på att hjälpa dig, till exempel någon som jobbar i skolan, en släkting eller en kompis föräldrar.

Hjälp på kvällen, natten, och helgen

Om du behöver hjälp på en kväll, natt eller helg ringer du till socialjouren på 054-540 50 54 eller 054-540 54 14. Om klockan är efter 00 på natten ringer du till SOS alarm på 112 och ber att få prata med socialjouren.

Är du orolig för någon annan?

Är du orolig för någon annan i din närhet kan du alltid använda dig av vår digitala orosanmälan som är öppen dygnet runt!

Här hittar du den digitala orosanmälan

Andra organisationer som du kan vända dig till

Ungdomsmottagningen på webben
Umo

För dig som är 18 år eller yngre
BRIS

För dig som är 25 år eller yngre
Röda korsets ungdomsförbund

För dig som har föräldrar som missbrukar alkohol, droger eller mår psykiskt dåligt
Maskrosbarn

I appen Ung i Värmland kan ungdomar kontakta Ungdomsmottagningen eller Första linjen unga genom videosamtal. De kan träffa en kurator, psykolog, barnmorska och sjuksköterska säkert, enkelt och ställa samma frågor som vid ett fysiskt besök. Besöket är gratis, personalen har tystnadsplikt och ungdomen väljer själv vem den vill ha kontakt med. Inlogg sker genom BankID, Freja eID+ eller via sms.

 • Ungdomsmottagningen
  Åldersgräns: 13–25 år
 • Första linjen unga Värmland
  Åldersgräns: 13–20 år

Appen laddas ned från App Store eller Google Play.

Läs mer om vilken hjälp du kan få på 1177 - Ung i värmland

Tack! Om du vill skriva en kommentar kan du göra det här. Tryck annars bara på "Skicka".