Kontakt
Telefon: 0550-880 00 måndag-fredag 7.30-12 och 13-16
Mejl: kommunen@kristinehamn.se
Besöksadress: Kungsgatan 30
Tyck till
Anmäl fel
Gör en felanmälan
Felanmäl saker som inte fungerar eller är trasiga i kommunens utemiljö.

Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet är ett brett program inom ekonomi och juridik.  På lektionerna diskuteras och analyseras både smått och stort. Det kan vara allt ifrån ekonomin i en globaliserad värld till ett lokalt rättsfall. Du kommer att lära dig hur man startar, driver och utvecklar ett företag. Ledarskap, psykologi, marknadsföring och internationell rätt är andra ingredienser i detta spännande program.

Vi erbjuder inriktningarna Ekonomi och Juridik.

Du studerar kritiskt och värderar handeln mellan olika länder och företagens roll och ansvar i Sverige och i världen. Med hjälp av vetenskapliga metoder lär du dig resonera och se saker ut olika synvinklar för att kunna lösa de problem ett företag kan råka på. Du får också kunskaper om lag och rätt och betydelsen av en fungerande demokrati. Om du som går ekonomiinriktningen hos oss kan du även titulera dig diplomerad gymnasieekonom.

Med dessa och många andra kunskaper och förmågor står du väl rustad för att efter gymnasieexamen studera vidare inom de flesta områden på universitet och högskolor. När du är klar med gymnasieutbildningen och eventuella vidare studier kanske du jobbar som civilekonom, revisor, marknadsförare, controller, jurist/advokat, banktjänsteman, administratör eller startar ditt eget företag.

Ekonomi

Ska ge kunskaper inom företagsekonomiska områden som redovisning, kalkylering, marknadsföring samt ledarskap och organisation. Inriktningen ska också ge färdigheter i att starta och driva ett företag.

Juridik

Ska ge kunskaper om rättsordningens betydelse i ett demokratiskt samhälle och hur den påverkas av internationell rätt. Inriktningen ska utveckla elevernas förmåga att analysera och bedöma juridiska problem med hjälp av rättskällor och juridiska metoder.

Kontaktuppgifter

Expedition Brogårdsgymnasiet

0550-874 16

Tack! Om du vill skriva en kommentar kan du göra det här. Tryck annars bara på "Skicka".