Gå till navigation - Gå till subnavigering - Gå till innehåll

Lyckad Smaka på Värmland-helg

7000 besökare under två dagar, strålande solsken och mycket nöjda gäster - det är summeringen av helgens Smaka på Värmland.

Vädret kunde inte vara bättre - förutom kanske lite blåst på söndagen - men man kan lätt konstatera att vädergudarna var på arrangemangets sida. Och det tyckte besökarna vid den stora matfestivalen också. I mängd satt gäster från främst Kristinehamn, Karlskoga och Filipstad i solgasset utanför Ernstflygen och njöt av kaffe och bakverk, inköpta i de tillfälliga caféer som inrättats i den rosa byggnaden.

I det stora restaurangtältet på herrgårdsplan var det fullt från öppning till en timme före stängning och runt växthuset vimlade det av glada matintressenter.

Ett 80-tal utställare deltog i mässan och hade bara lovord över närheten till naturen på Gustafsvik. Att området var rymligt gjorde även att besökarna fick större yta vilket minskade trycket vid utställningsmontrarna. Resultatet blev tillfälle till positiva samtal mellan utställare och besökare kring produkter och tillverkningsätt.

Alla nyheter - Kultur & fritid

 • fre, 2018-02-23

  2017 redovisar Kristinehamn rekordhöga 100 503 gästnätter, vilket är en ökning på 33 procent.

 • tis, 2018-02-20

  Utvecklingen av Gustafsviks herrgårdsområde kommer fortsätta. Platsen är mycket uppskattad som besöksmål och kommer bli ännu mer attraktiv när kommunen nu har hittat två entreprenörer som vill driva verksamhet på platsen.

 • mån, 2018-02-19

  Vill din förening eller ditt företag vara med och skapa roliga, spännande mötesplatser för kommunens barn under loven? Socialstyrelsen delar i år ut bidrag till kommunerna för att genomföra kostnadsfria lovaktiviteter under skolloven för barn 6-15 år. Tveka inte att ansöka!

 • fre, 2018-02-16

  År 1642 blev Kristinehamn stad och fick sitt namn efter Drottning Kristina. Det firades nyligen under ett 375-årsjubileum och nu vill Kristinehamns kommun utveckla detta vidare genom ett evenemang i stadskärnan under sommaren.

 • tis, 2017-09-26

  Ishallen på Björkvallen öppnar upp för allmänheten på lördagar och söndagar från och med v. 40.