Gå till navigation - Gå till subnavigering - Gå till innehåll

Kulturkalaset 7-29 oktober

Kulturkalaset Kristinehamn, som i år sammanfaller med stadens 375-årsjubileum, pågår mellan lördagen den 7 oktober och söndagen den 29 oktober. Vi har ett minst sagt späckat program med evenemang inom bland annat musik, dans, teater och litteratur.

Några av de stora händelserna är vernissagen av utställningen Queen Kristina den 7 oktober på Kristinehamns konstmuseum. Lördagen den 28 oktober inviger vi Kristinehamns historiska – museum, upplevelsecentrum och bildarkiv med bandknytning. Samma dag firar vi stort 375-årsjubileum på Södra Torget med bland annat Historieätarna Erik Haag och Lotta Lundgren som är kända från tv, Degerfors musikkår och tal av landshövdingen.

Läs mer om alla arrangemang i vårt program som finns att hämta på biblioteket, bildarkivet, konstmuseet, turistbyrån och i kommunhuset Uroxen.
Du kan även ladda ner hela programmet till Kulturkalaset här.

Har du frågor om Kulturkalaset är du välkommen att kontakta kultursamordnare Hannah Frisell på telefonnummer 0550-880 76 eller mejla kultur@kristinehamn.se

Alla nyheter - Kultur & fritid

  • tors, 2017-12-14

    Under jullovet finns många spännande och roliga saker att göra. Vill du till exempel vara med i en poesiverkstad, åka skridskor eller gå på bokstavsjakt? Det kan du! Vill du testa bordsrollspel, gå på museum eller hänga på en fritidsgård? Det kan du också!

  • tis, 2017-11-07

    Lördagen den 16 december hålls den populära julmarknaden vid Gustafsvik. Precis som förra året fylls marknaden med värmländsk slöjd, mat och konsthantverk.

  • tis, 2017-09-26

    Ishallen på Björkvallen öppnar upp för allmänheten på lördagar och söndagar från och med v. 40.