Gå till navigation - Gå till subnavigering - Gå till innehåll
Kristinehamns Historiska
Kristinehamns Historiska
Kristinehamns Historiska
Kristinehamns Historiska
Kristinehamns Historiska
Kristinehamns Historiska

Kristinehamns Historiska - Museum, Upplevelsecentrum & Bildarkiv

Ordinarie öppettider:

Tisdag, torsdag och fredag, klockan 10-16
Onsdag, klockan 10-19
Sista lördagen i månaden, klockan 10-15

Hitta hit:

Kristinehamns Historiska ligger i en stallbyggnad bakom Wahlundsgården i Kristinehamn. Du når byggnaden genom att gå, cykla eller köra till Södra Hamngatan och svänga direkt till vänster in på den stora gårdsplanen. Handikapparkering finns på gårdsplanen; vanlig parkering finns längs Södra Hamngatan eller på centrumparkeringarna.

 

Kristinehamns Historiska - museum, upplevelsecentrum och bildarkiv öppnade sina portar lördagen den 28 oktober i samband med jubileumsfirandet av Kristinehamns 375-årsdag.

På museets övervåning finns en fast historisk utställning med tyngdpunkt på hur Kristinehamn har vuxit fram ur järnhanteringen. Utställningen har tagits fram av museets personal, en scenograf och en särskilt tillsatt arbetsgrupp. På nedre våningen hittar du en levande verksamhet med program och olika tillfälliga utställningar; just nu en utställning med historiska kläder ur Kristinehamn och Varnums hembygdsförenings samling. Här kommer också kulturföreningar att ha möjlighet att skapa utställningar och hålla i programpunkter.

Kristinehamns bildarkiv kommer att integreras med det nya museet och deras fotoutställningar kommer i framtiden också visas på museets nedre våning. Bildarkivets övriga verksamhet fortsätter som vanligt i Wahlundsgården.