Gå till navigation - Gå till subnavigering - Gå till innehåll
Kristinehamns Historiskas entré och skylt
Entré till Kristinehamns Historiska
Välkommen till Kristinehamns Historiska i kvarteret Vågen!
Gatuskylt från Tegelslagargatan och bilder från staden
Detalj från Kristinehamns Historiska
På museet finns en unik blandning av Kristinehamnsföremål och -bilder
Bild på Kristinehamns privilegiebrev
Detalj från Kristinehamns Historiska
Här finns bland annat en kopia på det privilegiebrev som gav handelsplatsen Bro dess stadsrättigheter, och gav namn åt staden.

Kristinehamns Historiska - Museum, Upplevelsecentrum & Bildarkiv

Ordinarie öppettider under 2018:

Tisdag, klockan 10-16
Onsdag, klockan 10-16
Torsdag, klockan 10-16
Fredag, klockan 10-16

Extraöppet:

Sista onsdagen i månaden, klockan 10-19
Sista lördagen i månaden, klockan 10-15

Hitta hit:

Besöksadress: Södra Hamngatan 1a

Kristinehamns Historiska ligger i en stallbyggnad bakom Wahlundsgården i Kristinehamn. Du når byggnaden genom att gå, cykla eller köra till Södra Hamngatan och svänga direkt till vänster in på den stora gårdsplanen. Handikapparkering finns på gårdsplanen; vanlig parkering finns längs Södra Hamngatan eller på centrumparkeringarna.

 

Kristinehamns Historiska - museum, upplevelsecentrum och bildarkiv öppnade sina portar lördagen den 28 oktober i samband med jubileumsfirandet av Kristinehamns 375-årsdag.

På museets övervåning finns en fast historisk utställning med tyngdpunkt på hur Kristinehamn har vuxit fram ur järnhanteringen. Utställningen har tagits fram av museets personal, en scenograf och en särskilt tillsatt arbetsgrupp. På nedre våningen hittar du en levande verksamhet med program och olika tillfälliga utställningar; just nu en utställning med historiska kläder ur Kristinehamn och Varnums hembygdsförenings samling. Här kommer också kulturföreningar att ha möjlighet att skapa utställningar och hålla i programpunkter.

Kristinehamns bildarkiv kommer att integreras med det nya museet och deras fotoutställningar kommer i framtiden också visas på museets nedre våning. Bildarkivets övriga verksamhet fortsätter som vanligt i Wahlundsgården.