Gå till navigation - Gå till subnavigering - Gå till innehåll

Kristinadagen arrangeras i centrum i sommar

År 1642 blev Kristinehamn stad och fick sitt namn efter Drottning Kristina. Det firades nyligen under ett 375-årsjubileum och nu vill Kristinehamns kommun utveckla detta vidare genom ett evenemang i stadskärnan under sommaren.

Den 24 juli har Kristina namnsdag och tillsammans med Omtänksamma Kristinehamn vill vi skapa ett evenemang som stärker stadens koppling till Drottning Kristina. Evenemanget är tänkt att vara årligt återkommande och kan ha olika teman från år till år. Programmet arrangeras preliminärt mellan kl. 14.00 och 18.30.

Omskriven regent
Drottning Kristina är en av Sveriges mest berömda och omskrivna regenter genom tiderna och det finns mycket att lyfta fram kring hennes starka person både ur ett historiskt, nutids- eller framtidsperspektiv. Att fortsätta använda Drottning Kristina som en symbol för Kristinehamn och skapa ett evenemang i hennes namn kan attrahera både invånare och tillresta besökare.

Delaktigthet från företag och föreningar
Arrangörerna önskar stor delaktighet från företag och föreningar genom exempelvis aktiviteter och erbjudanden i samband med evenemanget. Vi kommer att bjuda in till en nätverksträff där man kan ”intervjua” Drottning Christina för att få tips och idéer.

Christina Skan, foto: Malin Persson

 

Alla nyheter - Kultur & fritid

 • fre, 2018-02-23

  2017 redovisar Kristinehamn rekordhöga 100 503 gästnätter, vilket är en ökning på 33 procent.

 • tis, 2018-02-20

  Utvecklingen av Gustafsviks herrgårdsområde kommer fortsätta. Platsen är mycket uppskattad som besöksmål och kommer bli ännu mer attraktiv när kommunen nu har hittat två entreprenörer som vill driva verksamhet på platsen.

 • mån, 2018-02-19

  Vill din förening eller ditt företag vara med och skapa roliga, spännande mötesplatser för kommunens barn under loven? Socialstyrelsen delar i år ut bidrag till kommunerna för att genomföra kostnadsfria lovaktiviteter under skolloven för barn 6-15 år. Tveka inte att ansöka!

 • fre, 2018-02-16

  År 1642 blev Kristinehamn stad och fick sitt namn efter Drottning Kristina. Det firades nyligen under ett 375-årsjubileum och nu vill Kristinehamns kommun utveckla detta vidare genom ett evenemang i stadskärnan under sommaren.

 • tis, 2017-09-26

  Ishallen på Björkvallen öppnar upp för allmänheten på lördagar och söndagar från och med v. 40.