Gå till navigation - Gå till subnavigering - Gå till innehåll

Alla barn har rätt till roliga lov - Föreningar kan få bidrag

Vill din förening eller ditt företag vara med och skapa roliga, spännande mötesplatser för kommunens barn under loven? Socialstyrelsen delar i år ut bidrag till kommunerna för att genomföra kostnadsfria lovaktiviteter under skolloven för barn 6-15 år. Tveka inte att ansöka!

Syftet med satsningen är att ge alla barn möjlighet att få uppleva roliga, stimulerande aktiviteter och chansen att träffa nya kompisar eller hitta till nya aktiviteter. 

Kristinehamns kommun har genom Socialstyrelsen fått cirka 1,35 miljoner kronor att använda som ett tillskott, utöver de medel kommunen redan anslagit, för lovaktiviteter 2018. Kommunen kommer att genomföra vissa aktiviteter men vill bjuda in fler organisationer att hjälpa till. De statliga medlen kan användas som ekonomisk hjälp för olika aktörer att genomföra kostnadsfria lovaktiviteter som uppfyller de bidragskrav Socialstyrelsen formulerat.

De kostnadsfria aktiviteter som anordnas ska:

möjliggöra möten över sociala gränser

ge stimulans och personlig utveckling

stimulera barn och ungdomars deltagande samt främja integration och skapa nya kontaktytor mellan barn med olika social bakgrund.

Aktiviteterna ska genomföras så att alla barn behandlas lika vad gäller tillgång och deltagande och får därför inte vara behovsprövade. Det behöver inte vara nya och oprövade aktiviteter, det går jättebra med er egen ordinarie verksamhet men den måste vara kostnadsfri för deltagaren.

 

Sista dag för ansökan till aktiviteter:

Påsklovet: 4 mars 2018

Sommarlovet: 22 april 2018

Höst- och jullovet: 30 september 2018

Ansökningar behandlas löpande. Ansök om medel på den bifogade blanketten och skicka med post till fritidsutvecklare Kimmie Åhlén. Ansökan om stöd till lovaktiviteter hittar du här

För mer information: kimmie.ahlen@kristinehamn.se eller 0550-880 49.

 

Mer information om bidraget till gratis lovaktiviteter finns att läsa på:

https://statsbidrag.socialstyrelsen.se/kommuner

 

 

Alla nyheter - Kultur & fritid

 • fre, 2018-02-23

  2017 redovisar Kristinehamn rekordhöga 100 503 gästnätter, vilket är en ökning på 33 procent.

 • tis, 2018-02-20

  Utvecklingen av Gustafsviks herrgårdsområde kommer fortsätta. Platsen är mycket uppskattad som besöksmål och kommer bli ännu mer attraktiv när kommunen nu har hittat två entreprenörer som vill driva verksamhet på platsen.

 • mån, 2018-02-19

  Vill din förening eller ditt företag vara med och skapa roliga, spännande mötesplatser för kommunens barn under loven? Socialstyrelsen delar i år ut bidrag till kommunerna för att genomföra kostnadsfria lovaktiviteter under skolloven för barn 6-15 år. Tveka inte att ansöka!

 • fre, 2018-02-16

  År 1642 blev Kristinehamn stad och fick sitt namn efter Drottning Kristina. Det firades nyligen under ett 375-årsjubileum och nu vill Kristinehamns kommun utveckla detta vidare genom ett evenemang i stadskärnan under sommaren.

 • tis, 2017-09-26

  Ishallen på Björkvallen öppnar upp för allmänheten på lördagar och söndagar från och med v. 40.