Gå till navigation - Gå till subnavigering - Gå till innehåll
Södermalmsskolan entré från Södermalmsparken
Skolgård med barn som spelar boll
Södermalmsskolan
Skolgård med klätterställning
Klätterställning
Barn som gungar
Gungställning
Elever som spelar fotboll
Fotboll
Labbsal
Södermalmsskolans bibliotek

Södermalmsskolan F-9

 

Södermalmsskolan F-9 ligger centralt i Kristinehamn med närmare 815 elever och med en personalstyrka på ungefär 100 vuxna. Skolan har en stor fin skolgård med fotbollsplan, gungor, klätternät och mycket annat som kan aktivera eleverna. På skolan finns barn från förskoleklass till och med årskurs 9.

 

Skola byggdes 1912 men har byggts om i 7-9:s lokaler 2006. Lokalerna blev anpassade till moderna arbetssätt, med gott om grupprum, samlingsrum och andra ändamålsenliga lokaler. Mitt i skolan på 7-9 finns ett café som sköts av elever, tillsammans med en skolvärd. Dessutom finns ett fint bibliotek. Inom kort kommer även lokaler för F-6 göras om i ett stort om- och tillbyggnadsarbete. Detta bygge planeras vara klart 2017.

 

Arbetslag

F-6 har sju mindre hus att använda. Ett arbetslag - "Paviljong 6" - är placerat i högstadiets lokaler. Elever och vuxna är indelade i arbetslag som förfogar över varsitt hus. På 7-9 är eleverna indelade i två lag vilket ökar tryggheten. Varje elev har också en mentor, som håller en nära kontakt med både elev och föräldrar.

 

Arbetssätt

Vårt mål är att alla våra elever alltid ska få bästa möjliga bemötande, trivas och må bra genom att möta kunnig personal och på så sätt nå bästa möjliga resultat.

I skolans lokaler finns även fritidshem dit barnen går efter skolan.

Fritidshemmen på Södermalmsskolan heter: Junibacken, Apelkullen, Älgen, Valen, Valrossen, Sköldpaddan, Delfinen och Musslan.


Information om dessa hittar du om du klickar på denna länk.

 

Välkommen till Södermalmsskolan F-9, vi finns på Södermalmsgatan 1.