Gå till navigation - Gå till subnavigering - Gå till innehåll

Förskolor

Kartan visar var kommunens skolor ligger och du kan klicka på plus- och minustecknen för att förstora respektive förminska kartan. Klicka på ikonen för mer information om skolan.

 

Barnens första möte med skolans värld

Förskolan, som är till för barn mellan 1 och 5 år, har en egen läroplan med mål man arbetar efter. Barnens egen nyfikenhet och intresse styr förskolans pedagogiska verksamhet. Barnen lär sig att uttrycka sina egna tankar, utveckla en tillit till sin förmåga att lösa problem, samverka med varandra och mycket mer.

I Kristinehamn finns flera förskolor att välja mellan – både förskolor som drivs av kommunen samt fristående förskolor som drivs av föreningar, till exempel personalkooperativ eller föräldrakooperativ. Oavsett vilken form du väljer, så är förskolan det första steget för ditt barn i det sammanhållna utbildningssystemet, vars uppgift är att kombinera trygghet, omsorg och lärande.

Information om våra kommunala förskolor samt de fristående förskolorna hittar du via länkarna i vänstermenyn.

Ansöka till förskolan

Du kan göra din ansökan om plats i förskolan antingen digitalt via vår e-tjänst eller genom att ladda ner och skicka in en blankett. Klicka här för att komma till sidan med våra blanketter och e-tjänster som rör barnomsorgen.