Gå till navigation - Gå till subnavigering - Gå till innehåll
Ett barn springer i Vänern med horisonten i bakgrunden.
Dröm om öluffaräventyr 2014.
Röda fiskestugor till vänster.
När du åker båt genom Ringbergssundet ser du fiskebodarna på Vålön.
En flygbild över en ö i Vänern
Vänern har 22 000 öar - du kan med hjälp av att öluffa komma till sju av dem.
Sandvikarnas sandstrand och en liten kille.
Sandvikarna är ett paradis som du når genom att ta båten Stöten när du öluffar.

Öluffa i Kristinehamn

 English

 

Dags att komma ut på öluffaräventyr 2014.

Kolla in informationen om öluffning på visit kristinehamn.se

Kära gäst, välkommen till livet i skärgården. I sommar kan du åka båt med m/s Hulda, m/f Vålön (Stöten) och Bojorten.

Kliv på öluffarbåten och öluffa ut på Vänerhavet till en Vänerö. Doppa fötterna, gå på upptäcktsfärd, bada, grilla, tälta, hiva upp en spann vatten och släck törsten. Ta sikte mot en ny ö. Turerna går till Karlstad, via Alvön, Långön, Rävön och Lövnäs (Hammarö). Tiderna är ej klara ännu - men kommer på denna sidan.
Du kan även ta båten till Värmlands största stad Karlstad för shopping, museer och annat kul eller stanna vid kulturbygden Hammarö Lövnäs. Både buss, tåg och båt går tillbaka. Läs tidtabellen här.
Tillgänglighet:
När båten lägger till med sidan går det att komma in med rullstol men när den lägger till med fören går det inte. Vilket betyder att från Karlstad och Kristinehamn går det att gå ombord med rullstol.

Kliv på m/f Vålön eller Stöten som den kallas. Nyhet för 2014 är att båten går från Mastmagasinet med möjlighet att hoppa på vid ett antal hållplatser längst vägen till en av Vänerskärgårdens finaste stränder - Sandvikarna på Vålön. Härifrån kan du gå till Kalvön och Sibberön. Läs tabellen här.

Kliv på Bojorten Christine af Bro som är Kristinehamns flytande stadsvapen. Du kan åka med på pirattur med skattjakt, Skärgårdskryssning, Kakbuffé, Blueskryssning eller Kristinehamn - Karlstad - Kristinehamn. Läs tidtabellen här