Gå till navigation - Gå till subnavigering - Gå till innehåll

Nya infartsskyltar till Kristinehamn

Nu sätter vi upp nya välkomstskyltar vid infarterna till Kristinehamn.

Bild på nya infartsskylten till Kristinehamn.De tidigare skyltarna hade suttit uppe i flera år och var gamla och slitna. De nya skyltarna får en ny, fin bild, samtidigt som de blir något större. Bilden på skyltarna föreställer vårt flytande stadsvapen bojorten och är tagen av fotograf Gudrun Caesar, se bilden till höger.

- Vi ville att bilden skulle representera hela kommunen. Det vanliga är att man då använder sig av kommunens heraldiska vapen. Istället för en bild på stadsvapnet (vapenskölden med bojorten), valde vi ett somrigt fotografi av bojorten som är på väg ut på Vänern, berättar Lars Ahlqvist, informationschef.

Precis som tidigare kommer det att vara möjligt att marknadsföra evenemang i Kristinehamn längst nere på skylten.

Inför bytet av infartsskyltar, undersökte kommunen vad det skulle kosta att byta ut skyltarna helt och ersätta dem med stora, digitala skyltar. Bedömningen var dock att det skulle bli för dyrt. Kostnaden för den lättare renovering och påbyggnation som nu görs blir ca 100 000 kronor.

Ärendet är berett och genomfört av informationsavdelningen tillsammans med turistchefen.

Alla nyheter - Kommun & politik

 • fre, 2016-01-22

  Den 8 mars går startskottet för arbetet med Kristinehamns kommuns kommande kontaktcenter. En projektgrupp ska bildas och en förstudie ska visa vilka tjänster som kan läggas över på ett kontaktcenter.

 • tis, 2015-12-22

  Den 23 december startar det kommundrivna evakueringsboendet Ransäter på Vasallen i Kristinehamn. Boendet kan ta 40 nyanlända som beräknas bo där mellan 3-7 dygn innan de får plats på asylboende.

 • tis, 2015-12-08

  Kristinehamn 2030 - den vänliga och nyskapande skärgårdskommunen. Så lyder förslaget till Kristinehamns kommuns nya vision som bifölls av Kommunstyrelsens arbetsutskott den 8 december.

 • tis, 2015-11-17

  Vid KSAU den 17 november föreslogs en förlängning av kommunchef Anders Dahléns kontrakt till den sista december 2018.

 • tors, 2015-10-29

  Den 2 november tas nästa steg i det spännande skapandet av Kristinehamns kommuns nya vision då politiker och tjänstemän möts för att börja formulera visionen utifrån de åsikter som kommit in.

 • mån, 2015-08-31

  Tur med vädret, glada leenden och en tacksam prins och prinsessa - så kan prinsparsbesöket den 27 augusti beskrivas.

 • tis, 2015-01-20

  Har du synpunkter eller förslag gällande kommunens verksamhet? Eller vill du göra en felanmälan? Dessa ärenden utför du enkelt här på vår webbplats.