Gå till navigation - Gå till subnavigering - Gå till innehåll

Nya infartsskyltar till Kristinehamn

Nu sätter vi upp nya välkomstskyltar vid infarterna till Kristinehamn.

Bild på nya infartsskylten till Kristinehamn.De tidigare skyltarna hade suttit uppe i flera år och var gamla och slitna. De nya skyltarna får en ny, fin bild, samtidigt som de blir något större. Bilden på skyltarna föreställer vårt flytande stadsvapen bojorten och är tagen av fotograf Gudrun Caesar, se bilden till höger.

- Vi ville att bilden skulle representera hela kommunen. Det vanliga är att man då använder sig av kommunens heraldiska vapen. Istället för en bild på stadsvapnet (vapenskölden med bojorten), valde vi ett somrigt fotografi av bojorten som är på väg ut på Vänern, berättar Lars Ahlqvist, informationschef.

Precis som tidigare kommer det att vara möjligt att marknadsföra evenemang i Kristinehamn längst nere på skylten.

Inför bytet av infartsskyltar, undersökte kommunen vad det skulle kosta att byta ut skyltarna helt och ersätta dem med stora, digitala skyltar. Bedömningen var dock att det skulle bli för dyrt. Kostnaden för den lättare renovering och påbyggnation som nu görs blir ca 100 000 kronor.

Ärendet är berett och genomfört av informationsavdelningen tillsammans med turistchefen.

Alla nyheter - Kommun & politik

 • ons, 2017-01-18

  Idag hölls en officiell invigning av nya förskolan Sannaparken och den intilliggande lekparken. Representanter från skolförvaltningen och tekniska förvaltningen var där. Barnen och personalen var där. Sopan var där. Dans och musik, fika och reflexutdelning stod på agendan.

 • tis, 2017-01-17

  Fullmäktiges sammanträden har tidigare sändts både via lokal TV och webben men från och med 26 januari 2017 övergår sändningarna till att endast visas via webben.

  Som tidigare kan du se dem såväl på dator som på läsplatta eller i din smartphone.

 • ons, 2017-01-11

  I år är det 375 år sedan Kristinehamn fick sina stadsrättigheter. Detta ska givetvis firas! 

 • fre, 2016-12-16

  Projektet Match2Job som ska sätta fler nyanlända i arbete börjar redan på måndag.
  "Företagen skriker efter personal, vi måste börja få in rätt person på rätt plats direkt. Sveriges välfärd hänger på det, säger Arbetsförmedlingens Josefin Gullbrand.

 • tors, 2016-12-15
  Kristinehamns kommun antar utmaningen att skapa en snabbare väg till arbete för nyanlända.
 • tis, 2016-11-15

  Infocenter är en mötesplats där nyanlända bosatta i Kristinehamns kommun erbjuds ”en väg in” och snabbt kan få rätt hjälp och stöd för att underlätta en välkomnande start i kommunen.