Gå till navigation - Gå till subnavigering - Gå till innehåll

Nya infartsskyltar till Kristinehamn

Nu sätter vi upp nya välkomstskyltar vid infarterna till Kristinehamn.

Bild på nya infartsskylten till Kristinehamn.De tidigare skyltarna hade suttit uppe i flera år och var gamla och slitna. De nya skyltarna får en ny, fin bild, samtidigt som de blir något större. Bilden på skyltarna föreställer vårt flytande stadsvapen bojorten och är tagen av fotograf Gudrun Caesar, se bilden till höger.

- Vi ville att bilden skulle representera hela kommunen. Det vanliga är att man då använder sig av kommunens heraldiska vapen. Istället för en bild på stadsvapnet (vapenskölden med bojorten), valde vi ett somrigt fotografi av bojorten som är på väg ut på Vänern, berättar Lars Ahlqvist, informationschef.

Precis som tidigare kommer det att vara möjligt att marknadsföra evenemang i Kristinehamn längst nere på skylten.

Inför bytet av infartsskyltar, undersökte kommunen vad det skulle kosta att byta ut skyltarna helt och ersätta dem med stora, digitala skyltar. Bedömningen var dock att det skulle bli för dyrt. Kostnaden för den lättare renovering och påbyggnation som nu görs blir ca 100 000 kronor.

Ärendet är berett och genomfört av informationsavdelningen tillsammans med turistchefen.

Alla nyheter - Kommun & politik

 • tors, 2016-04-14

  Detaljplanen för Teknik- och Innovationscenter har ännu ej vunnit laga kraft som uppgavs den i medborgartidningen Vår kommun Kristinehamn.

 • ons, 2016-03-02

  Kristinehamns kommun är den hundrade organisationen att ansluta sig till projektet Ett jämställt Värmland. För att uppmärksamma det gästade landshövding Kenneth Johansson Kristinehamn den 2 mars.

 • tis, 2016-03-01

  Den 29 februari slogs portarna upp till Kristinehamns kommuns nya Infocenter. Centret är ett nytt arbetssätt för att underlätta nyanländas etablering och är ett samverkansprojekt mellan Kristinehamns kommun och Arbetsförmedlingen.

 • mån, 2016-02-08

  Den 5 februari avslog Vänersborgs tingsrätt de överklaganden som lämnats in mot antagande av detaljplan för kvarteret Björktrasten.

 • fre, 2016-01-22

  Den 8 mars går startskottet för arbetet med Kristinehamns kommuns kommande kontaktcenter. En projektgrupp ska bildas och en förstudie ska visa vilka tjänster som kan läggas över på ett kontaktcenter.

 • mån, 2015-08-31

  Tur med vädret, glada leenden och en tacksam prins och prinsessa - så kan prinsparsbesöket den 27 augusti beskrivas.