Gå till navigation - Gå till subnavigering - Gå till innehåll

Nya infartsskyltar till Kristinehamn

Nu sätter vi upp nya välkomstskyltar vid infarterna till Kristinehamn.

Bild på nya infartsskylten till Kristinehamn.De tidigare skyltarna hade suttit uppe i flera år och var gamla och slitna. De nya skyltarna får en ny, fin bild, samtidigt som de blir något större. Bilden på skyltarna föreställer vårt flytande stadsvapen bojorten och är tagen av fotograf Gudrun Caesar, se bilden till höger.

- Vi ville att bilden skulle representera hela kommunen. Det vanliga är att man då använder sig av kommunens heraldiska vapen. Istället för en bild på stadsvapnet (vapenskölden med bojorten), valde vi ett somrigt fotografi av bojorten som är på väg ut på Vänern, berättar Lars Ahlqvist, informationschef.

Precis som tidigare kommer det att vara möjligt att marknadsföra evenemang i Kristinehamn längst nere på skylten.

Inför bytet av infartsskyltar, undersökte kommunen vad det skulle kosta att byta ut skyltarna helt och ersätta dem med stora, digitala skyltar. Bedömningen var dock att det skulle bli för dyrt. Kostnaden för den lättare renovering och påbyggnation som nu görs blir ca 100 000 kronor.

Ärendet är berett och genomfört av informationsavdelningen tillsammans med turistchefen.

Alla nyheter - Kommun & politik

 • tis, 2015-10-13

  Torsdagen den 15 oktober går fikautmaningen, Fairtrade Challenge, av stapeln för sjunde året i rad. Målet är att ännu fler än tidigare år ska fika med Fairtrade-märkta produkter under en och samma dag, för att göra ännu större skillnad för de människor som odlar och producerar våra varor.

 • fre, 2015-10-09

  Nu går det att ansöka om stöd från Syskonen Juhlins donationsfond, som i första hand riktar sig till ekonomiskt utsatta personer i behov av extra stöd till dyra mediciner, rehabilitering etc. Sökande måste bo i Kristinehamns kommun och sista ansökningsdag är 2 november 2015.

 • tis, 2015-10-06

  Språkcafé, Höstmarken och skolan – dialogmötena inför Kristinehamns kommuns kommande vision avlöser varandra under oktober. Var med du också och tyck till om hur Kristinehamn ska vara om 15 år!

 • tis, 2015-10-06

  Kristinehamns kommun har beslutat att dela ut 1,2 miljarder av de 1,3 miljarder som kommunen förfogar över.

 • mån, 2015-09-28

   Från och med oktober kan du låna filmerna från Kommunfullmäktiges sammanträden i Biblioteket.

 • mån, 2015-09-28

  Kommunstyrelsens och fullmäktiges nästa sammanträden kommer att starta tidigare med anledning av att budgeten ska behandlas.

  Kommunstyrelsen 6/10: startar 09.30 istället för 10.00

  Kommunfullmäktige 29/10: startar 16.00 istället för 18.30

   

   

 • tis, 2015-09-15
 • mån, 2015-08-31

  Tur med vädret, glada leenden och en tacksam prins och prinsessa - så kan prinsparsbesöket den 27 augusti beskrivas.

 • ons, 2015-08-19

  Vid årsskiftet 2015 upphör Kristinehamns kommuns nuvarande vision att gälla. I april beslutade Kommunfullmäktige att en ny vision ska tas fram, ett arbete som nu är i full gång. Tanken är visionen tas fram i bred dialog med kommunens invånare.