Gå till navigation - Gå till subnavigering - Gå till innehåll

Nya infartsskyltar till Kristinehamn

Nu sätter vi upp nya välkomstskyltar vid infarterna till Kristinehamn.

Bild på nya infartsskylten till Kristinehamn.De tidigare skyltarna hade suttit uppe i flera år och var gamla och slitna. De nya skyltarna får en ny, fin bild, samtidigt som de blir något större. Bilden på skyltarna föreställer vårt flytande stadsvapen bojorten och är tagen av fotograf Gudrun Caesar, se bilden till höger.

- Vi ville att bilden skulle representera hela kommunen. Det vanliga är att man då använder sig av kommunens heraldiska vapen. Istället för en bild på stadsvapnet (vapenskölden med bojorten), valde vi ett somrigt fotografi av bojorten som är på väg ut på Vänern, berättar Lars Ahlqvist, informationschef.

Precis som tidigare kommer det att vara möjligt att marknadsföra evenemang i Kristinehamn längst nere på skylten.

Inför bytet av infartsskyltar, undersökte kommunen vad det skulle kosta att byta ut skyltarna helt och ersätta dem med stora, digitala skyltar. Bedömningen var dock att det skulle bli för dyrt. Kostnaden för den lättare renovering och påbyggnation som nu görs blir ca 100 000 kronor.

Ärendet är berett och genomfört av informationsavdelningen tillsammans med turistchefen.

Alla nyheter - Kommun & politik

 • tors, 2015-06-25

  Kommunstyrelsens ordförande och kommunfullmäktiges ordförande har, i samråd med tjänstemännen, beslutat om vissa ändringar gällande höstens sammanträdesdatum.

 • tis, 2015-06-16

  Kristinehamns kommun har beviligats med drygt 2,5 mkr som stöd till ”Innovation Vattenkraft 2.0”. 

 • tors, 2015-06-11

  Från och med den 15 juni gäller sommartider i kommunens växel och reception, som ligger i Uroxen, Kungsgatan 30.

 • ons, 2015-06-03

  Du som tänker utbilda dig inom handel, industri, hantverk eller sjöfart kan söka stipendielån ur Ebba och Arvid Janssons stipendiefond (i vissa fall återbetalningsfria). Sista ansökningsdag 2015 är den 13 september.

 • mån, 2015-05-18

  Den 18 maj besökte inrikesminister Anders Ygeman Kristinehamn. Syftet med besöket var att informera sig om förra sommarens översvämningar och hur myndigheter och kommuner kan samarbeta för att förhindra dem.