Gå till navigation - Gå till subnavigering - Gå till innehåll

Nya infartsskyltar till Kristinehamn

Nu sätter vi upp nya välkomstskyltar vid infarterna till Kristinehamn.

Bild på nya infartsskylten till Kristinehamn.De tidigare skyltarna hade suttit uppe i flera år och var gamla och slitna. De nya skyltarna får en ny, fin bild, samtidigt som de blir något större. Bilden på skyltarna föreställer vårt flytande stadsvapen bojorten och är tagen av fotograf Gudrun Caesar, se bilden till höger.

- Vi ville att bilden skulle representera hela kommunen. Det vanliga är att man då använder sig av kommunens heraldiska vapen. Istället för en bild på stadsvapnet (vapenskölden med bojorten), valde vi ett somrigt fotografi av bojorten som är på väg ut på Vänern, berättar Lars Ahlqvist, informationschef.

Precis som tidigare kommer det att vara möjligt att marknadsföra evenemang i Kristinehamn längst nere på skylten.

Inför bytet av infartsskyltar, undersökte kommunen vad det skulle kosta att byta ut skyltarna helt och ersätta dem med stora, digitala skyltar. Bedömningen var dock att det skulle bli för dyrt. Kostnaden för den lättare renovering och påbyggnation som nu görs blir ca 100 000 kronor.

Ärendet är berett och genomfört av informationsavdelningen tillsammans med turistchefen.

Alla nyheter - Kommun & politik

 • tors, 2015-11-19

  Länsstyrelsen Värmland beviljar Kristinehamns kommun en ersättning på 1 000 000 kronor för insatsen "Gemensamt informationscenter för nyanlända mellan Kristinehamns kommun och arbetsförmedlingen."

 • tis, 2015-11-17

  Vid KSAU den 17 november föreslogs en förlängning av kommunchef Anders Dahléns kontrakt till den sista december 2018.

 • ons, 2015-11-11

  Kristinehamns kommun deltar i det länsövergripande projektet ”Värna Värmland mot våldsbejakande extremism” som Brottsförebyggande Centrum i Värmland (BFC) driver. Målet med projektet är att samla länets kommuner i ett gemensamt arbete för att förhindra en framväxt av organisationer som vill sätta våra demokratiska principer ur spel.
   

 • ons, 2015-11-04

  Kommunens aktiva rekrytering av gode män har gett resultat. Första veckan i november utbildas 40 nya gode män i Östra Värmland vid utbildningar i Kristinehamn, Karlskoga och Filipstad.

 • tors, 2015-10-29

  Den 2 november tas nästa steg i det spännande skapandet av Kristinehamns kommuns nya vision då politiker och tjänstemän möts för att börja formulera visionen utifrån de åsikter som kommit in.

 • mån, 2015-09-28

   Från och med oktober kan du låna filmerna från Kommunfullmäktiges sammanträden i Biblioteket.

 • mån, 2015-08-31

  Tur med vädret, glada leenden och en tacksam prins och prinsessa - så kan prinsparsbesöket den 27 augusti beskrivas.