Kristinehamn ligger Helena Stjernholm varmt om hjärtat

Öppenhet, glädje och drivkraft präglade lördagens näringslivslunch i Kristinehamn. Orsaken var det naturliga ledarskap som kommunens nya ambassadör utstrålade. Ett ledarskap som tagit henne via Brogårdsgymnasiet och ekonomistudier i Tyskland till ett av Sveriges största kapitalförvaltningsbolag Industrivärden.
- Jag får många förfrågningar om uppdrag, men när frågan om att vara ambassadör kom resonerade jag att Kristinehamn är något jag känner för och jag hoppas att jag kan bidra, säger Helena om uppdraget.

Krokig karriär
Helena beskriver sin karriär som snirklig via tre gymnasier och tre universitet, i Sverige och utomlands. Hon har alltid tyckt om att jobba, och arbetade 17 år på ett investeringsbolag där hon även var delägare.
- Min största drivkraft är att jag är intresserad av väldigt många saker och har en positiv grundsyn till allt jag gör. Jag tycker det är otroligt roligt att komma in till de olika företagen, även om mitt arbete naturligtvis tar mycket tid och gör att jag måste offra vissa saker.

Innebandy på helgerna
Privat bor hon i Bromma och har två barn i åldrarna 12 och 15. Hon beskriver sin fritid som fylld av barnens aktiviteter:
- På helgerna hittar ni mig på en fotbollsplan eller i en innebandyhall. Är ni i en innebandyhall i Stockholmsområdet kan ni vara säkra på att jag har varit där, säger hon med ett leende.

Positiva samtal
Uppdraget som ambassadör kommer hon fylla med positiva samtal om Kristinehamn. Och hon märker redan nu att flera medier nämner Kristinehamn när de beskriver hennes bakgrund.
- Jag har min mamma kvar i staden och är här med jämna mellanrum. Så uppdraget kan både innebära att prata gott om Kristinehamn och vara närvarande i vissa sammanhang, avslutar hon.

• mån, 2017-10-16

Idag måndag 16 oktober startar ytterligare en Match2job-utbildning i Kristinehamn, denna med syfte att utbilda sjukvårdsbiträden.

• fre, 2017-08-25

Nu har det femte nummret av tidningen Vår kommun hamnat i brevlådorna. Här hittar du alla nummer som läsbara PDF-filer.

• ons, 2017-05-03

Kommunens ekonomi är fortsatt bra och vi har under flera år haft bättre resultat än budgeterat.