Gå till navigation - Gå till subnavigering - Gå till innehåll

Fakta om Kristinehamn

Lästläst version

Bojorten Christine af Bro seglar på Vänern. Kristinehamns kommun har ca 24 000 invånare och ligger vackert vid Vänerns strand i Värmland. Kommunen är livskraftig och drivande med ett växande och differentierat näringsliv, skolor som inspirerar till livslångt lärande och en god vård och omsorg.

Vi värnar samtidigt om den livskvalitet som finns i en trygg, mindre kommun. Det handlar till exempel om att kunna bo i skärgårdsmiljö och ändå bara ha tio minuters cykeltur till jobbet. Att ha goda möjligheter att ägna sig åt motion, natur och kultur. Och att helt enkelt kunna njuta av livet.

Geografiskt sett har Kristinehamn ett perfekt kommunikationsläge – mittemellan Stockholm, Oslo och Göteborg. Vi har också två närbelägna flygplatser: en i Karlstad och en i Örebro, som båda nås på mindre än en timme. I Kristinehamn finns också Sveriges östligaste belägna västkusthamn.

Den totala ytan för kommunen är 1 392,4 kvadratkilometer, men ”bara” 748 av dem består av land – resten är vatten och då framför allt Vänern.

Ladda ner vår informationsbroschyr om Kristinehamn

Ladda ner vår logotyp

Ladda ner kommunfakta på svenska

Download municipal facts in english