Gå till navigation - Gå till subnavigering - Gå till innehåll

Var med och håll Kristinehamn rent i vår!

Varje vår deltar Kristinehamn i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp - både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej. 2017 deltog 755 933 hjältar runt om i landet!

Från 12 februari är anmälningen öppen till Vi Håller Rent! Anmäl er på www.hsr.se/vihallerrent. Alla anmälda deltagare får kostnadsfritt Håll Sverige Rent skräpplockarmaterial bestående av sopsäckar, soppåsar och pedagogiskt material. I Kristinehamn kommer vi distribuera materialet från vecka 16. Deltagare får material genom att hämta det på Strandmossen. Om du har svårt att ta dig ut till Strandmossen så hör av dig till Renhållningsavdelningen så hjälps vi åt. 

Ni tar själva hand om det skräp ni samlat in. Sortera och återvinn gärna förpackningar av papper, glas, metall och plast och åk eventuellt till Återvinningscentralen om möjlighet finns. 

Under vecka 19 har vi kampanjvecka och vi fyller centrum med aktiviteter på lördagen den 12 maj. Då finns chans att titta på våra olika maskiner på torget, lära sig mer om nedskräpning, återvinning och konsumtion. Under lördagen kan du även sortera och lämna ditt skräp hos oss på torget - smidigt och enkelt! 

Vid frågor om Vi Håller Rent, kontakta Therese Nordlöf på 0550-881 42 eller mejla till therese.nordlof@kristinehamn.se.

 

Var med du också i kampen mot skräpet!

Alla nyheter - Boende & miljö