Gå till navigation - Gå till subnavigering - Gå till innehåll

Transporter

                                                          Cykel

Bilen behövs, och kommer alltid att behövas, men dagens användning är inte hållbar. Vi behöver alla hjälpas åt för att minska våra bilars miljöbelastning. Det finns ett flertal saker som varje enskild bilägare kan göra för att spara både pengar och miljö. Inget bidrag är för litet och alla kan göra någonting. Alla kan börja med att välja bästa transportalternativ varje gång. En bra överenskommelse med sig själv kan vara att inte ta bilen så länge du färdas kortare än 5 km eller varför inte till och med bestämma sig för att inte använda bilen under milen! Ett enkelt sätt att både minska din klimatpåverkan och förbättra din ekonomi är genom att lära sig kör enligt sparsam körning-metoden eller EcoDriving som det också heter. Läs mer om sparsam körning på Trafikverkets hemsida.

Funderar du på att köpa ny bil?
Börja då med att fundera vad du har för behov. Behöver du ha den största bilen i klassen? Fundera på om du kan välja en bil som går att köra på ett förnybart bränsle. Och kom ihåg idag behöver du inte kompromissa mellan säkerhet och miljö!

 

Kontakta gärna energi- & klimatrådgivningen om du har frågor och funderingar kring ditt fordon eller hur du transporterar dig.