Gå till navigation - Gå till subnavigering - Gå till innehåll

Skräpplockardagar i Kristinehamn

Vecka 17 är det dags för Skräpplockardagarna, ett initiativ från stiftelsen Håll Sverige Rent och Sveriges största manifestation mot nedskräpningen. Redan nu har förskolor och skolor i Kristinehamn anmält sig, se till att ni också är med!

 

Alla är välkomna att delta i Skräpplockardagarna,vuxna som barn! Läs mer om kampanjen och anmäl er på www.skrapplockardagarna.se, där får även skolor och förskolor inspiration och tips på hur de kan arbeta pedagogiskt med Skräpplockardagarna.

Skräpplockning är inte i första hand tänkt att vara en städinsats, utan ett pedagogiskt arbete. Det är lättare att utveckla en ansvarskänsla för den globala miljön om man förstår hur man påverkar den egna närmiljön.

Material
Vi stöttar våra skräpplockare med material från Håll Sverige Rent. Materialet består av gula sopsäckar, mindre skräppåsar samt engångstatueringar för de minsta barnen och finns tillgängligt för avhämtning från och med vecka 15. De som vill ta del av materialet kontaktar Renhållningen på tel 88135 alt 88136.

Obs! Anmäl er senast den 1:a april för att få material!

Insamling av skräp
Allt insamlat skräp samlas i säckar som är förslutna och ställs på avtalade platser som fås i samråd med Renhållningen.

Var med i kampen mot nedskräpningen - anmäl dig och din klass/förskola!

Alla nyheter - Boende & miljö

 • tors, 2014-12-18

  Vi på Kristinehamns kommun önskar er alla en riktigt fin och säker jul och nyårshelg. Här får du tips för att fira jul och nyår säkert från brand och skador.

 • tors, 2014-12-18

  Tekniska nämnden har beslutat att sänka hastigheten på Karlstadsvägen från 70 km/h till 50 km/h med anledning av att boende i området upplever höga ljudnivåer från Karlstadsvägen.

 • tis, 2014-12-16

  Från och med måndag den 15/12 utökas busstrafiken till Picasso och du kan med linje 65 ta dig ända fram, dagligen - året runt. 
   

 • fre, 2014-12-12

  EU har tagit fram nya regler för hur livsmedel ska märkas som gäller från och med 13 december 2014. De nya reglerna berör alla livsmedelsföretag som tillverkar eller märker livsmedel som säljs till enskilda konsumenter och till storhushåll.

 • tis, 2014-12-02

  Kristinehamns mest kända träd, popplarna Adam och Eva vid Stadshotellet, mår dåligt. Förra årets försök att rädda träden genom att kraftigt beskära kronorna har visat sig otillräckligt.

 • mån, 2014-12-01

  Även om det inte är minusgrader idag så kan kylan infinna sig när som helst. Det innebär för dig som eldar i braskamin eller liknande att du bör tänka på dina grannar och allas vår miljö lite extra.

 • lör, 2014-11-22

  Under skyfallet i augusti spolades vägtrumman vid Lagmansgatan bort och i fredags sattes den nya vägtrumman på plats.

 • ons, 2014-11-19

  Jordbruksverket har som förebyggande åtgärd beslutat att höja skyddsnivån mot fågelinfluensa H5N8 för fjäderfä i Sverige. Höjningen av skyddsnivån innebär bland annat att fjäderfä ska hållas inomhus.

 • tis, 2014-11-11

  Vi får in många frågor angående felanmälan av gatubelysningen i Kristinehamn. Det är Kristinehamns Energi som ansvarar för gatubelysningen och felanmälan kan göras via kommunens felanmälan eller direkt till Kristinehamns Energi.