Gå till navigation - Gå till subnavigering - Gå till innehåll

Skräpplockardagar i Kristinehamn

Vecka 17 är det dags för Skräpplockardagarna, ett initiativ från stiftelsen Håll Sverige Rent och Sveriges största manifestation mot nedskräpningen. Redan nu har förskolor och skolor i Kristinehamn anmält sig, se till att ni också är med!

 

Alla är välkomna att delta i Skräpplockardagarna,vuxna som barn! Läs mer om kampanjen och anmäl er på www.skrapplockardagarna.se, där får även skolor och förskolor inspiration och tips på hur de kan arbeta pedagogiskt med Skräpplockardagarna.

Skräpplockning är inte i första hand tänkt att vara en städinsats, utan ett pedagogiskt arbete. Det är lättare att utveckla en ansvarskänsla för den globala miljön om man förstår hur man påverkar den egna närmiljön.

Material
Vi stöttar våra skräpplockare med material från Håll Sverige Rent. Materialet består av gula sopsäckar, mindre skräppåsar samt engångstatueringar för de minsta barnen och finns tillgängligt för avhämtning från och med vecka 15. De som vill ta del av materialet kontaktar Renhållningen på tel 88135 alt 88136.

Obs! Anmäl er senast den 1:a april för att få material!

Insamling av skräp
Allt insamlat skräp samlas i säckar som är förslutna och ställs på avtalade platser som fås i samråd med Renhållningen.

Var med i kampen mot nedskräpningen - anmäl dig och din klass/förskola!

Alla nyheter - Boende & miljö

 • ons, 2014-04-16

  I samband med konstutställningen i gångtunneln under Ringvägen passade kommunen, i samarbete med Kristinehamns energi, på att byta ut den äldre belysningen mot energieffektiva LED-lampor.

 • mån, 2014-04-14

  Planerar du att glasa in verandan, bygga garage eller kanske bygga ut i sommar? Ja, i så fall är det hög tid att söka bygglov.

 • mån, 2014-04-14

  Grävarbetena för VA och ny gata ute vid Picasso (etapp del 4B) fortsätter efter att Länsstyrelsen beslutat lämna tillstånd till ingrepp inom fornlämningsområde.

 • tors, 2014-04-10

  Nu planteras vårens blommor ut i rabatter runt om i de centrala delarna av Kristinehamn.

 • tors, 2014-03-27

  Våren är här och det är dags att sopa gator, gång- och cykelvägar rena från vinterns sand och grus. Vårsopningen beräknas pågå veckorna 14-20 och här på kristinehamn.se hittar du information om i vilken ordning olika områden sopas.

 • ons, 2014-01-22

  Under vecka 5 kommer arbetet med genomförandet av detaljplan 3 i Vålösundet att starta. De kommer sedan att pågå under hela 2014, med uppehåll för semester under juli.