Gå till navigation - Gå till subnavigering - Gå till innehåll

Skräpplockardagar i Kristinehamn

Vecka 17 är det dags för Skräpplockardagarna, ett initiativ från stiftelsen Håll Sverige Rent och Sveriges största manifestation mot nedskräpningen. Redan nu har förskolor och skolor i Kristinehamn anmält sig, se till att ni också är med!

 

Alla är välkomna att delta i Skräpplockardagarna,vuxna som barn! Läs mer om kampanjen och anmäl er på www.skrapplockardagarna.se, där får även skolor och förskolor inspiration och tips på hur de kan arbeta pedagogiskt med Skräpplockardagarna.

Skräpplockning är inte i första hand tänkt att vara en städinsats, utan ett pedagogiskt arbete. Det är lättare att utveckla en ansvarskänsla för den globala miljön om man förstår hur man påverkar den egna närmiljön.

Material
Vi stöttar våra skräpplockare med material från Håll Sverige Rent. Materialet består av gula sopsäckar, mindre skräppåsar samt engångstatueringar för de minsta barnen och finns tillgängligt för avhämtning från och med vecka 15. De som vill ta del av materialet kontaktar Renhållningen på tel 88135 alt 88136.

Obs! Anmäl er senast den 1:a april för att få material!

Insamling av skräp
Allt insamlat skräp samlas i säckar som är förslutna och ställs på avtalade platser som fås i samråd med Renhållningen.

Var med i kampen mot nedskräpningen - anmäl dig och din klass/förskola!

Alla nyheter - Boende & miljö

 • tors, 2016-12-08

  Vid kl. 21.30 tiden igår kväll blev vattnet åter påsläppt i vattentornet Sandfallet/Stenstaliden. Alla ska nu ha fått vatten tillbaka.
  Om vattnet är missfärgat låt vattnet rinna tills det blir helt klart. Missfärgat vatten är inte farligt, missfärgningen består av rostutfällningar.
  Tekniska förvaltnignen VA-avdelningen

 • ons, 2016-12-07

  Med anledning av ett fel måste vi stänga ner vattentornet vid Sandfallet för reperationsarbete. Avstängningen berör boeden i området Sandfallet. Närliggande områden kan får något lägre vattentryck.

  Vid frågor kontakta Kund- Marknad VA på telefon 0550-881 09

 • tis, 2016-11-29

  Måndagen den 28 november publicerade Svenska Dagbladet bilagan Bo i Kristinehamn. Den 10 december skickas bilagan ut till alla hushåll i Kristinehamn.

 • tis, 2016-10-25

  Nu när det mörknar tidigare om kvällarna kommer det in många frågor om felanmälan av gatubelysningen. Felanmälan kan göras via kommunens e-tjänst för felanmälan eller direkt till Kristinehamns Energi som ansvarar för gatubelysningen.

 • tis, 2015-12-01

  På grund av att gatu- och VA-avdelningen byter från SOS Alarm till Bergslagens Räddningstjänst avseende felanmälningar i utemiljön utanför kontorstid, kommer telefonnumret att ändras.