Gå till navigation - Gå till subnavigering - Gå till innehåll

Skräpplockardagar i Kristinehamn

Vecka 17 är det dags för Skräpplockardagarna, ett initiativ från stiftelsen Håll Sverige Rent och Sveriges största manifestation mot nedskräpningen. Redan nu har förskolor och skolor i Kristinehamn anmält sig, se till att ni också är med!

 

Alla är välkomna att delta i Skräpplockardagarna,vuxna som barn! Läs mer om kampanjen och anmäl er på www.skrapplockardagarna.se, där får även skolor och förskolor inspiration och tips på hur de kan arbeta pedagogiskt med Skräpplockardagarna.

Skräpplockning är inte i första hand tänkt att vara en städinsats, utan ett pedagogiskt arbete. Det är lättare att utveckla en ansvarskänsla för den globala miljön om man förstår hur man påverkar den egna närmiljön.

Material
Vi stöttar våra skräpplockare med material från Håll Sverige Rent. Materialet består av gula sopsäckar, mindre skräppåsar samt engångstatueringar för de minsta barnen och finns tillgängligt för avhämtning från och med vecka 15. De som vill ta del av materialet kontaktar Renhållningen på tel 88135 alt 88136.

Obs! Anmäl er senast den 1:a april för att få material!

Insamling av skräp
Allt insamlat skräp samlas i säckar som är förslutna och ställs på avtalade platser som fås i samråd med Renhållningen.

Var med i kampen mot nedskräpningen - anmäl dig och din klass/förskola!

Alla nyheter - Boende & miljö

 • tors, 2014-09-18

  En analys av kristinehamnsbornas hushållssopor visar att utsorteringen av matavfall går över förväntan, men att sorteringen av övrigt hushållsavfall inte förbättrats sedan förra plockanalysen 2009. 

 • ons, 2014-09-17

  Region Värmland gör en undersökning om värmlänningars resvanor med början vecka 38

 • fre, 2014-09-12

  Den 27 september har du möjlighet att tycka till om förslaget för en ny stadspark vid Svinvallen/Ölme Diversehandel. Under dagen kommer det även att bjudas på aktiviteter av olika slag och mycket mer!

 • tors, 2014-09-11

  Förskolan Pennlådan har flyttat in de nyrenoverade lokalerna i Bäckhammars gamla skola. Det nya namnet är Bäckens förskola och fritidshem.

 • fre, 2014-08-22

  Om din avloppsanläggning stått under vatten eller ligger lågt i förhållande till översvämmade områden eller vattendrag, med förhöjda nivåer, har den förmodligen fyllts med vatten.