Gå till navigation - Gå till subnavigering - Gå till innehåll

Skräpplockardagar i Kristinehamn

Vecka 17 är det dags för Skräpplockardagarna, ett initiativ från stiftelsen Håll Sverige Rent och Sveriges största manifestation mot nedskräpningen. Redan nu har förskolor och skolor i Kristinehamn anmält sig, se till att ni också är med!

 

Alla är välkomna att delta i Skräpplockardagarna,vuxna som barn! Läs mer om kampanjen och anmäl er på www.skrapplockardagarna.se, där får även skolor och förskolor inspiration och tips på hur de kan arbeta pedagogiskt med Skräpplockardagarna.

Skräpplockning är inte i första hand tänkt att vara en städinsats, utan ett pedagogiskt arbete. Det är lättare att utveckla en ansvarskänsla för den globala miljön om man förstår hur man påverkar den egna närmiljön.

Material
Vi stöttar våra skräpplockare med material från Håll Sverige Rent. Materialet består av gula sopsäckar, mindre skräppåsar samt engångstatueringar för de minsta barnen och finns tillgängligt för avhämtning från och med vecka 15. De som vill ta del av materialet kontaktar Renhållningen på tel 88135 alt 88136.

Obs! Anmäl er senast den 1:a april för att få material!

Insamling av skräp
Allt insamlat skräp samlas i säckar som är förslutna och ställs på avtalade platser som fås i samråd med Renhållningen.

Var med i kampen mot nedskräpningen - anmäl dig och din klass/förskola!

Alla nyheter - Boende & miljö

 • fre, 2014-10-17

  Måndagen den 20/10 påbörjas arbete med ombyggnation av korsningen Kungsgatan och Norra Staketgatan.

 • ons, 2014-10-15

  Nu är den nya vägtrumman på plats på Östra Ringvägen och efter helgen beräknas trafiken kunna släppas på igen, enligt gatuchefen Torgrim Dalseg.

 • tors, 2014-10-09

  Den senaste tiden har det talats mycket om PFAA, perfluorerade alkylsyror, ibland annat dricksvatten och fisk. PFAA är en grupp fluorerade organiska ämnen som bildar släta ytor som är vatten-, fett- och smutsavvisande.

  Tidigare användning av brandsläckningsskum (AFFF) är en av de viktigaste källorna till lokal PFAA-förorening av mark och vatten. Ämnena har även använts i produkter som impregneringsmedel, smörjmedel och färger.

 • tis, 2014-10-07

  Tekniska nämndens ordförande Krister Nyström och gatuchef Torgrim Dalseg har provkört kommunens första elbil. Tanken är att två laddstolpar ska sättas upp i centrala Kristinehamn.

 • ons, 2014-10-01

  Måndagen den 3 november kommer tekniska förvaltningen att forsla bort övergivna cyklar på kommunens mark i innerstaden och vid järnvägsstationen. Berörda föremål kommer att märkas under v. 43.

 • tors, 2014-09-25

  Den 30 september kommer återvinningsstationen vid Sannagatan 29 att tas bort på grund av att bygglov inte finns för platsen.