Gå till navigation - Gå till subnavigering - Gå till innehåll

Skräpplockardagar i Kristinehamn

Vecka 17 är det dags för Skräpplockardagarna, ett initiativ från stiftelsen Håll Sverige Rent och Sveriges största manifestation mot nedskräpningen. Redan nu har förskolor och skolor i Kristinehamn anmält sig, se till att ni också är med!

 

Alla är välkomna att delta i Skräpplockardagarna,vuxna som barn! Läs mer om kampanjen och anmäl er på www.skrapplockardagarna.se, där får även skolor och förskolor inspiration och tips på hur de kan arbeta pedagogiskt med Skräpplockardagarna.

Skräpplockning är inte i första hand tänkt att vara en städinsats, utan ett pedagogiskt arbete. Det är lättare att utveckla en ansvarskänsla för den globala miljön om man förstår hur man påverkar den egna närmiljön.

Material
Vi stöttar våra skräpplockare med material från Håll Sverige Rent. Materialet består av gula sopsäckar, mindre skräppåsar samt engångstatueringar för de minsta barnen och finns tillgängligt för avhämtning från och med vecka 15. De som vill ta del av materialet kontaktar Renhållningen på tel 88135 alt 88136.

Obs! Anmäl er senast den 1:a april för att få material!

Insamling av skräp
Allt insamlat skräp samlas i säckar som är förslutna och ställs på avtalade platser som fås i samråd med Renhållningen.

Var med i kampen mot nedskräpningen - anmäl dig och din klass/förskola!

Alla nyheter - Boende & miljö

 • tis, 2016-07-26
 • tors, 2016-07-21

  Rötmånaden inleds enligt bondepraktikan i slutet av fruntimmersveckan, och pågår en månad.

 • fre, 2016-07-08
 • fre, 2016-07-01

  Nu är det bara att ta på badkläderna och ta premiär doppet, om du inte redan gjort det vill säga, det är ju trots allt juli.

 • tors, 2016-06-23

   

  Nu är det tider för grillkvällar och pickninckkorgar. Det sprids sköna dofter från både trädgårdar och mysiga samlingsplatser runt omkring i kommunen. Samtidigt som du njuter av din lunch eller middag så tänk även på hygienen vid hanteringen av din mat.

 • tis, 2016-06-21

  Kristinehamns kommun i samarbete med
  föreningarna i kommunen bjuder in till gratis sommarlovsaktiviteter för alla mellan 6 och 15 år.
  Kontakta respektive förening för mer
  information och anmälan!

 • tors, 2016-06-16

  Kom ihåg att klippa din häck och övriga växter intill gator och gångbanor

 • tors, 2016-06-09

  Norra delen av Kungsgatan, mellan Norra Staketgatan och Norra Torget, har renoverats för att göra den delen av centrum mer attraktiv. Den 9 juni invigdes gatan av tekniska nämndens ordförande Krister Nyström (S) och vice ordförande Mats Hahne (M) tillsammans med några av näringsidkarna på gatan.

 • fre, 2016-06-03

  I september får alla boende som berörs av namnbytena i Vålösundet ett utskick med den nya adressen. Som boende behöver man inte göra något för att postgången ska fungera, det går automatiskt genom att kommunen uppger de nya adresserna till Lantmäteriets register.

 • fre, 2016-06-03

  Den 2 juni invigdes Björneborgs återvinningscentral av barn från förskoleklass samt årskurs 1 vid Björneborgsskolan tillsammans med tekniska nämndens ordförande Krister Nyström (S) och Mats Hahne (M). Bandhållare var Nils Eléhn samt Emil Gullberg vid renhållningsavdelningen.