Gå till navigation - Gå till subnavigering - Gå till innehåll

Skräpplockardagar i Kristinehamn

Vecka 17 är det dags för Skräpplockardagarna, ett initiativ från stiftelsen Håll Sverige Rent och Sveriges största manifestation mot nedskräpningen. Redan nu har förskolor och skolor i Kristinehamn anmält sig, se till att ni också är med!

 

Alla är välkomna att delta i Skräpplockardagarna,vuxna som barn! Läs mer om kampanjen och anmäl er på www.skrapplockardagarna.se, där får även skolor och förskolor inspiration och tips på hur de kan arbeta pedagogiskt med Skräpplockardagarna.

Skräpplockning är inte i första hand tänkt att vara en städinsats, utan ett pedagogiskt arbete. Det är lättare att utveckla en ansvarskänsla för den globala miljön om man förstår hur man påverkar den egna närmiljön.

Material
Vi stöttar våra skräpplockare med material från Håll Sverige Rent. Materialet består av gula sopsäckar, mindre skräppåsar samt engångstatueringar för de minsta barnen och finns tillgängligt för avhämtning från och med vecka 15. De som vill ta del av materialet kontaktar Renhållningen på tel 88135 alt 88136.

Obs! Anmäl er senast den 1:a april för att få material!

Insamling av skräp
Allt insamlat skräp samlas i säckar som är förslutna och ställs på avtalade platser som fås i samråd med Renhållningen.

Var med i kampen mot nedskräpningen - anmäl dig och din klass/förskola!

Alla nyheter - Boende & miljö

 • tors, 2016-02-04

  Vi får in många frågor angående felanmälan av gatubelysningen i Kristinehamn. Det är Kristinehamns Energi som ansvarar för gatubelysningen och felanmälan kan göras via kommunens felanmälan eller direkt till Kristinehamns Energi.

 • mån, 2016-02-01

  Nu är det dags att söka bidrag för enskild utfart. Ansökan ska vara inkommen till tekniska förvaltningen senast den 28 februari 2016.

 • fre, 2016-01-29

  Med anledning av att Vålösundsvägen är avstängd för arbeten vid Skymningens badplats hänvisas bilister till Tranvägen. Vi vill uppmärksamma att det är 50 km/h som gäller på Tranvägen och högerregel.

 • mån, 2016-01-25

  Här kan du läsa om hur vi arbetar med snöröjning och halkbekämpning. Det finns även information om de senaste insatserna.

 • fre, 2016-01-22

  Från och med 1 januari 2016 krävs polistillstånd för trottoarpratare (reklamskylt) på offentlig plats.

 • mån, 2016-01-18

  Vålösundsvägen kommer att vara avstängd för arbeten vid Skymningens badplats under våren. Avspärrningarna sätts upp under måndagen den 18 januari. Vägen kommer sedan att vara avstängd för genomfartstrafik från och med 19 januari till och med sista april 2016.

 • tis, 2016-01-05

  Från och med 1 januari 2016 har kommunen en bygglovstaxa som är enklare att förstå. Den ger även snabbare service till dig som sökande då du idag kan få ett mer exakt pris i förväg, vilket du inte kunde tidigare.

 • fre, 2016-01-01

  Från och med idag byter Gatukontoret och VA-avdelningen nummer för felanmälningar i utemiljön efter kontorstid. Det nya numret för akuta fall är 0550-63 600 och hanteras av Bergslagens Räddningstjänst.

   

 • tors, 2015-12-10

  För att förbättra renhållningsarbetarnas arbetsmiljö har en broschyr tagits fram där man ber abonnenterna om hjälp.

 • tis, 2015-12-01

  Nu i kallare tider är det skönt att krypa upp i soffan och värma sig framför en värmande brasa. Men, det finns några viktiga bitar att tänka på vid vedeldning. Det gäller bland annat att elda rätt för att få den allra bästa effekten.