Gå till navigation - Gå till subnavigering - Gå till innehåll

Nu byggs det ultrasnabb laddning i Kristinehamn!

25 mils räckvidd på tio minuter - Det är vad den nya generationens laddare kan leverera under goda förhållanden. Den sista november togs det första skoptaget för Sveriges första ultrasnabba laddstation. Det är McDonald’s och Fortum Charge & Drive som i Kristinehamn bygger Sveriges första ultrasnabba laddstation med en maxeffekt på 350 kW.

Laddarna kommer att ha en maxeffekt på 350 kW, vilket innebär att tio minuters laddning i goda förhållanden kan ge 25 mils räckvidd. Upp till laddarens maxkapacitet är det bilen som sätter begränsningen, så de nya laddarna kan användas även av de elbilar som idag rullar på våra vägar och som kan ta emot snabbladdning på 50 kW. 

De redan installerade laddarna i Kristinehamns centrum ger så kallad semi-snabb laddning (11-22 kW) och passar bra i stadskärnor där besökaren stannar under en längre tid, medan den ultrasnabba laddstationen är ett komplement för de som har behov av snabbare laddning, till exempel vid längre resor. Med den nya stationen blir Kristinehamn satt på laddkartan och nya laddmöjligheter kommer att erbjudas både de som bor och verkar i området och de som är på genomresa.

Alla nyheter - Boende & miljö

 • fre, 2018-03-16

  Med start under nästa vecka (vecka 12) och fram till årsskiftet 2018/2019 kommer schaktnings- och grävarbeten utföras på Västra Klintvägen och del av Almvägen. Kristinehamns komun VA-avdelningen fortsätter projektet med att byta ut de gamla ledningarna i gatan till nya vatten- avlopps- och dagvattenledningar. Under början av projketet stängs korsningen Sandtorpsvägen - Västra Klintvägen av helt för biltrafik.

  Bygg trafik kommer under projektets gång att köra Sandtorpsvägen - Mossvägen -Erikshöjdsvägen - Almvägen.

  Vid frågor kontakta Kund- Marknad VA Jeanette Olsson på telefon 0550-881 09.

 • ons, 2018-03-14

  Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen får in allt fler klagomål gällande störande fåglar under vår- och sommarsäsongen.

 • tis, 2018-03-06

  Varje vår deltar Kristinehamn i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp - både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej. Sista anmälningsdag i år är den 1 april. 

 • fre, 2018-03-02

  Under vinter- och vårtider är det inte ovanligt att katter får salmonella, ofta på grund av att de får i sig döda och sjuka småfåglar vid fågelborden.

 • tors, 2017-12-21